– Ta chansen att bredda er kommuns utbud

"Jag minns så tydligt när jag själv gick i skolan och vi skulle få gå på föreställning, teater eller konsert. En blandning av spänning, nyfikenhet, glädje och pirr i magen. Att komma från det vanliga skolarbetet i den vanliga miljön, till något nytt och okänt och få försvinna in i det för en stund. Höra ny musik, se nya instrument, förstå vilken kraft som musik och kultur kan ha. Jag minns lika tydligt hur jag skämdes för mina kamrater som inte var fullt lika entusiastiska, och till och med ibland förstörde magin för oss andra.

Så här i efterhand så tänker jag att de där stunderna säkert gav dem lika mycket, fast att de kanske inte insåg det där och då. Det är i alla fall det jag vill tro!

ett fantastiskt fint initiativ av vår arrangör Anders Drugge

Så nu kommer ett nytt utbud av konserter och föreställningar, där jag hoppas att barnen och ungdomarna på sitt alldeles egna sätt får känna och bli berörda precis som jag själv fick. Och förhoppningsvis att även de minst intresserade kan få med sig något. Vi kommer fortsätta att erbjuda de allra flesta skolkonserter och föreställningar till beställning som "familje" eller "offentlig utanför avtal". Så tänk på att ni kan ta chansen och bredda er kommuns offentliga utbud med dessa produktioner, när de ändå är i krokarna och gör skolföreställningar.

Måste också nämna ett fantastiskt fint initiativ och exempel på detta när vår arrangör Anders Drugge i Pajala ordnade en offentlig kvällkonsert med Nadin och Gabriel i våras.

I lilla Junosuando med sina ca 500 invånare, som nu kryddats med 50 nyanlända, samlades en väldigt blandad skara människor i det charmerande välbevarade Folkets hus. Nadin Al Khalidi och Gabriel Hermansson gjorde föreställningen både på svenska och arabiska kvällen till ära, och delade med sig av berättelser, musik och minnen. Det blev en stark upplevelse att sitta tillsammans sida vid sida med nya och gamla svenskar, och en grupp som åkt 175 mil från en av våra största svenska städer i sydligaste Sverige till en väldigt liten ort i den nordligaste delen av vårt avlånga land.

Vi ses 2017!"