– Vår styrka är mixen

Johan Englund är vår barn- och ungdomsproducent. Han ser fram emot ett spännande 2018:

– Så ofta jag kan tar jag bilen och åker ut i länet. Ser en bygdegårdsföreställning i Ullatti, en högstadie-produktion på Medan i Arvidsjaur, en förskolekonsert i Kiruna eller varför inte en konsert för mellanstadiebarn på Folkets hus i Jokkmokk?! Somliga frågar mig ibland vad vitsen är med det. För mig finns det inget bättre än att komma ut i verkligheten och se vad det är vi egentligen gör, och att få se hur musiken och föreställningarna som vi jobbat med tas emot av barnen och ungdomarna när det händer på riktigt.

Att få komma ut och träffa arrangörer på plats i sin kommun, och få se det fina arbetet som läggs ner för att barn och ungdomar ska få tillgång till bra musik och kultur! Och dessutom så otroligt lärorikt att få se och känna hur olika grupper funkar och tas emot. Vissa produktioner passar för många barn samtidigt, andra kanske behöver en mer intim plats för att deras musik och tankar ska få sitt rätta forum. Ja, till och med att man kan se hur barn reagerar på olika sätt i föreställningar och konserter beroende på var i länet man bor.

Att just få träffa arrangörer och andra som jobbar med våra konserter och föreställningar tycker jag personligen är väldigt viktigt. Kunna få en inblick i hur saker och ting fungerar på orten. Få inspel och tankar om vad vi kan göra för att bli ännu bättre på att leverera livemusik till barn och ungdomar i hela Norrbotten!

I år har vi ett brett utbud med såväl musikteater som Blå toner och snöfall och Bästa kompis till produktioner som är mer ”klassiskt” konsertlika som t ex Django och Arctic Light. Vi på Barn & Ungdom tror stenhårt på att blandningen, mixen, mellan olika typer av produktioner är vår styrka. Så 2018 kommer inte att bli något undantag från denna strategi. Vi kommer att blanda hejvilt mellan olika stilar och genrer, musik från när och fjärran, opera, jazz, blues, folkmusik och elektropop. Och även om vi i huvudsak jobbar med musik, så ser jag heller inget problem med att blanda konstformerna. Under 2018 kommer vi till exempel erbjuda föreställningar med mycket dans och trolleri!

Så jag hoppas att vi får ett bra 2018 tillsammans med mycket musik och kultur för länets barn och ungdomar!"