– Levande musik för barn är vårt viktigaste uppdrag

Kicki Enquist är producent för våra barn- och ungdomsproduktioner (och för våra ungdomssymfoniker). Så här säger hon om detta års program:

– Att jobba med barn och unga är otroligt spännande och fantastiskt roligt men mest av allt viktigt. Spänningen kommer sig av att vi ju inte har en aning från år till år vad barnen kommer att tycka om det vi valt ut till dem. Hittills har vi lyckats tycker jag, då vi under året fått uppleva och se hur publiken reagerat på våra produktioner. Motsatsen vill jag aldrig uppleva, därför letar jag och min kollega Johan Englund extra hårt för att hitta det bästa. Vi arbetar för en bred målgrupp från förskola till gymnasium. Vi har dessutom många kriterier att följa och vi måste hitta en bra mix som presenterar många olika musikstilar och budskap.

vi jobbar hårt för att hitta de bästa produktionerna

Varje år efterlyser vi musiker från vårt eget län med idéer eller klara föreställningar till Norrbottensmusikens Showcase. I år har vi 6 produktioner från länet som presenteras i utbudet för 2017. Vi har många duktiga musiker i Norrbotten som vi gärna samarbeta med. Viktigt är att alla unga i länet får tillgång att få uppleva levande musik oberoende på var i länet man bor. Personligen anser jag det som den del av vårt uppdrag som är mest angeläget.

För de artister som gästar oss från andra delar av landet, känns det bra att få visa upp vårt Norrbotten. Ibland kan det vara deras första besök här uppe, tänk vilket PR-värde bara i det! De känner sig alltid så väl mottagna av skolorna och våra arrangörer. Det är vi glada och stolta över.

Under 2017 inleder vi ett nytt samarbete med länsmuseet där vi, tillsammans med musiker och museipedagoger, gör en föreställning om stenåldern.

Samverkan mellan institutioner och kommuner lovar gott!