– Jag ser fram emot att ses

Åsa Westling är producent för vårt storband. Så här ser hon på Norrbotten Big Bands program för 2017:

"Förra gången jag skrev krönika om vårt kommande konsertår såg jag väldigt mycket fram emot en speciell produktion med nyskriven musik tillägnad Jojje Wadenius som han skulle framföra tillsammans med Norrbotten Big Band. Jag minns också att jag var förväntansfull inför att få höra resultatet som skulle skrivas av 8 erfarna kompositörer, och vilket program det blev! 2017 års hyllningsproduktion lär inte bli sämre med Nils Landgren som jubilar.

Vi började 2016 med en hyllning till amerikanske legendaren George Duke då vi samarbetade med amerikanska sångare och musiker, svenske pianisten Mats Öberg och trummisen Morgan Ågren och NorrlandsOperans Symfoniorkester. Det gick verkligen hem hos publiken – sådana möten brinner jag för. Finske Vellu Halkosalmi besökte oss några månader senare och kom in som en frisk fläkt med musik av Quincy Jones och vi fick återberättat massor av intressanta och roliga händelser från Quincys liv som turnerande musiker och kompositör.

Vi hade ett större samarbete i folkmusikens tecken med Lena Willemark, Väsen och Trio X och hade den danska kompositören Anne Mette Iversen som huskompositör.

Nu under 2017 kommer finska Outi Tarkiainen som vi har jobbat med flera gånger tidigare att kliva in i den rollen. Någon annan som återkommer och som vi gärna ser här i länet igen är engelske pianisten Django Bates. Senast vi stod på scen med honom var i London under Last night of the Proms i Royal Albert Hall inför 3 000 personer i publiken.

Sångerskan och kompositören Edda Magnason är en person som vi ser fram emot att arbeta med detta år då vi ska göra en produktion med hennes egna musik.

det är något väldigt viktigt för oss och för återväxten

Utöver alla produktioner fortsätter vi att samarbeta med musikhögskolor ute i landet samt länets kulturskolor vilket vi anser är oerhört  berikande och lika givande för alla parter och något väldigt viktigt för oss och återväxten.

Jag ser fram emot att vi ses under året!