– Under de 10 år som ensemblen turnerat har vi träffat många engagerade arrangörer

Veronica Markström är producent för vår kammarensemble. Så här tänker hon kring Norrbotten NEOs jubileumsår 2017:

"Vilket spännande och kreativt år vi lägger bakom oss och blickar fram emot nästa år.

2017 är det 10 år sedan Norrbotten NEO startade som ensemble och vi kommer bland annat att erbjuda en liten jubileumsserie med ett urval av några av de bästa stycken som vi spelat genom åren. Små och större guldkorn som på något sätt gett avtryck på oss eller vår publik. Jag ser fram emot att få bjuda vår publik på en fin återblick.

2017 är även det år då kompositören Anders Eliasson skulle ha fyllt 70 år. Anders var en mycket omtyckt tonsättare som vi haft förmånen att arbeta tillsammans med. Tyvärr gick han bort 2013 efter en tids sjukdom. Vi vill hedra hans minne genom en fin porträttserie med några av hans bästa stycken. Lagom till konserterna med hans musik släpper vi även en rykande färsk skiva med några av hans främsta verk. Norrbotten NEO symboliseras av nytänkande, nyskrivet och nydanande. Vi står inför ett nytt spännande och utmanande år, rustade med nyskriven musik, nya skivsläpp och nytt hus fyllt av musik!

det blir ett jubileum till ensemblen som faktiskt fyller 10 år

Nästa år kommer vi även att bjuda på ett lite mer blandat kammarmusikprogram som förhoppningsvis kan passa både vana och ovana lyssnare. Vi upprepar förra årets succé och erbjuder ett avstämt, fint program som fungerar lika bra i den lilla samlingsstugan ute i byarna, som i konserthuset eller kyrkan.

Personligen ser jag mycket fram emot personliga möten med våra arrangörer, nya som gamla. Utan er skulle vi inte kunna göra allt det vi gör, och älskar mest; att framföra och sprida den nutida musiken runt om i landet. Under de 10 år som Norrbotten NEO turnerat har vi träffat så många duktiga och engagerade arrangörer, frivilliga och entusiaster. Ni har berikat oss och inspirerat oss på så många sätt.

Vilket roligt och innehållsrikt år det kommer att bli. Hoppas vi ses!"