– Ser fram emot möten med arrangörerna

Detta jubileumsår då Norrbotten NEO firat 10 år som ensemble har präglats av en del återblickar. Dels på vad vi gjort under dessa år. På alla fina konserter, alla fantastiska tonsättare och arrangörer vi träffat. Det har varit en spännande resa. Några medarbetare har, eller kommer att börja på nya jobb under året som kommer. Det är lite vemodigt, men också väldigt spännande med att möta nya härliga kreativa människor. Vi har bl a fått två nya chefer, som skall ersätta de som gått vidare till andra spännande arbeten. För Piteåenhetens del hälsar vi Erik Enström varmt välkommen och för Norrbottensmusiken i sin helhet; Anna Jirstrand Sandlund. De båda kommer att fylla sina platser väl och det ska bli jätteroligt att få arbeta tillsammans!

Personligen ser jag även fram emot fler intressanta och trevliga möten med våra arrangörer. För oss är det viktigt att lyssna av med våra arrangörer hur vi kan stärka vårt samarbete på ett bra sätt. Vi har bland annat åkt runt och träffat arrangörer i de olika kommunerna. Då har vi fått möjlighet att berätta om vilka resurser vi har och vad vi kan bistå med. Men även lyssnat in vad som skulle behövas för att stärka samarbetet ytterligare. Det har varit otroligt lärorikt och roligt att få en inblick i deras arbete med att arrangera våra konserter.

Vi kommer att spela på nya scener

Under 2018 kommer Norrbotten NEO att fortsätta bjuda på många nya spännande verk i programmet New Sweden. Vi kommer förhoppningsvis att spela på, för oss, nya scener ute i landet. Nästa år lyft er vi även fram tonsättarna Bent Sørensen och Per Mårtensson i varsin porträttkonsert. Olle Persson kommer att ta sig an Eight Songs For a Mad King och vi avslutar året med en lite större produktion då vi utökar ensemblen med några extra musiker.

Det kommer att bli ett mycket spännande musikår.