Nu startar vi ett HELT NYTT KLASSISKT ABONNEMANG - I PITEÅ!

Pitebygdens Musikförbund i samarbete med Norrbottensmusiken och Studio Acusticum ger dig nu chansen att höra klassisk livemusik i ett abonnemang, en helt ny musikserie. Kom och njut av fyra konserter med Norrbottens Kammarorkester, två under våren och två på hösten, som gästas av spännande solister och dirigenter. Förutom det så startar vi abonnemanget med en konsert med Norrlandsoperans Symfoniorkester!

Under 2018 ingår 4 konserter med Norrbottens Kammarorkester samt ett gästspel med NorrlandsOperans Symfoniorkester! Vi bjuder på det mest klassiska verken genom tiderna i samtliga konserter – med en och annan samtida kompositör som en extra krydda. Du får också chansen att uppleva direktsänd opera direkt från Metropolitan i New York till rabatterat pris!

Passa på att teckna dig för vårt nya abonnemang på ticketmaster.se eller via Studio Acusticum

Allt detta får du för 600 kronor (utöver konserterna)

 • 40% rabatt på biljetterna!
 • Fri garderob
 • Gratis fika i paus till dessa konserter
 • Abonnentsgåva
 • Konsertintroduktion innan varje konsert
 • Brev med aktuellt inför varje konsert
 • Möjlighet att överlåta ditt abonnemang
 • Medlemskap i Pitebygdens Musikförbund

- PLUS: fri entré till en exklusiv konsert med Norrbotten NEO under Festspelen i Piteå OCH rabatterad entréavgift till världsmusikfestivalen Pitefolk!

 

Under 2018 ingår 4 konserter med Norrbottens Kammarorkester samt ett gästspel med NorrlandsOperans Symfoniorkester

 • NorrlandsOperans Symfoniorkester, 
  Mäktig musik med pianisten Claire Huangci
  Söndag 11 februari

  Uruppförande av ett pinfärskt verk av Jan Sandström och musik av den i Sverige aldrig tidigare spelade Toshio Hosokawa från Japan. Och med den unga solisten Claire Huangci vid pianot bjuder vi på Mozarts underbara Pianokonsert nr 24. Nytt möter gammalt och västerländskt möter japanskt!

 • Norrbottens Kammarorkester, 
  Klassiker som tar andan ur dig med violinist Magnus Ericsson
  Onsdag 28 februari

  Ett konsertprogram som gjort för att ta andan ur dig med stycken av bland andra Tjajkovskij, Nielsen, Britten och Jenkins. Dirigent och violinist Magnus Ericsson bjuder tillsammans med kammarorkestern på musikaliska känslor: virtuosa, pampiga, ödesmättade och busiga!

 • Norrbottens Kammarorkester, 
  The Best of Kammarmusik 
  med världspianisten Roland Pöntinen och dirigent Jaime Martín
  Onsdag 11 april

  Kort och gott – en afton med The Best of Kammarmusik! I denna pianokonsert fortsätter Klassiska serien att ge dig efterlängtade klassiker av riktiga storheter, bland andra Mozart, Ravel, Sibelius och Prokofjev. Två superstjärnor finns på scenen: världspianisten Roland Pöntinen och den internationellt efterfrågade spanske dirigenten Jaime Martín.

 • Norrbottens Kammarorkester, 
  Förtrollande stråkar 
  med cellosensationen Anderas Brantelid och violinisten Marika Fältskog
  Onsdag 12 september

  Underbara, förtrollande stråkar skapar bland annat det lustfyllda paradnumret Haydns Cellokonsert i C-dur. Cellosensationen Andreas Brantelid och spelande ledaren Marika Fältskog på violin tar dig med på en musikalisk resa till både sorgesamma och glädjefyllda destinationer.

 • Norrbottens Kammarorkester,
  Älskade storfavoriter av bl a Mozart och Beethoven
  med violinisten Sara Trobäck och dirigent Paul Mägi
  Onsdag 21 november

  Denna gång präglas repertoaren av några av de mest älskade och efterfrågade verken av Webern, Mozart, Beethoven och Sibelius. Tjusigt tolkade av skickliga violinisten Sara Trobäck och erkände dirigenten Paul Mägi. En upplevelse som värmer och gläder för lång tid framöver.