Corona - information till arrangör och publik

Kära arrangör och publik

Vi längtar precis som ni efter att kunna ge konserter igen. I skrivande stund har Norrbottensmusiken beslutat att inte turnera med våra barn och unga produktioner till och med slutet av mars. Våra Plantskolor (Norrbottens Ungdomssymfoniker, Arctic Light och Arctic Youth Jazz Orchestra) träffas endast digitalt, beslut som ligger kvar till slutet av mars. För Norrbotten Big Band, Norrbotten NEO, Norrbottens Kammarorkester sker löpande riskbedömning utifrån de restriktioner som ges av Folkhälsomyndigheten och de lokala restriktioner som Region Norrbotten ger. 

Vad som gäller för just din produktion kan du se på den här sidan, Norrbottensmusikens turnéer våren 2021.

Det är en föränderlig tid vi är i nu, och möjligheterna att turnera påverkas av allt det som sker i omvärlden. Därför kan nya beslut behöva tas och vi står då inför en förändrad situation. Vi vill att musikens ska få klinga men vi vill göra det på ett säkert sätt för både dig och för vår personal. 

– Vi tar det här på största allvar. Vi fortsätter att följa utvecklingen löpande och står beredda att fatta nya beslut vid eventuellt förändrade riktlinjer från myndigheterna, hälsar Anna Jirstrand Sandlund, länsmusikchef. Vi på Norrbottensmusiken jobbar för att hitta konstruktiva lösningar för att musiken ska nå ut till alla som beställt konserter av oss. Vi jobbar med att se över samtliga konserter vinter och våren för att se om de går att flytta fram i tid. Vår prio är som alltid att musiken ska få klinga! Vi kommer fortlöpande att ha kontakt med Er arrangörer och har Ni frågor eller är oroliga på något sätt så hör av Er till oss! 

Håll i och håll ut och ta hand om dig. 

Vidare hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens information till arrangörer av evenemang för uppdaterad information.