Arctic Light samarbetar med GöteborgsOperans Ungdomskör

Att ge ungdomar möjlighet att växa i sitt musicerande är ett självklart uppdrag för Norrbottensmusiken. Genom vokalensemblen Arctic Light, som är en del av vår Plantskoleverksamhet, arbetar vi långsiktigt för att bygga upp och stärka musiklivet i Norrbotten och i Sverige. Så här säger Arctic Lights konstnärliga ledare och dirigent Susanna Lindmark om det kommande året.

– Nu vill vi åter höra Arctic Lights unga röster klinga – denna gång i ett spännande samarbetsprojekt med GöteborgsOperans Ungdomskör där vi utforskar operan som uttrycksform, berättar Susanna Lindmark konstnärlig ledare, dirigent och grundare till Arctic Light.

Under 2022 kommer projektet Existens äntligen sjösättas på riktigt

– Under 2022 kommer operaprojektet Existens äntligen sjösättas på riktigt. Efter ett år av pandemi och inkluderande digitala skapandeprocesser med körerna ser vi fram emot att Arctic Light och GöteborgsOperans Ungdomskör får träffas och musicera tillsammans. Föreställningen bygger på ny musik och text av John Barber och Hazel Gould, England, och av mig, som kommer att repeteras och byggas av sångare och musiker till föreställningen Existens. För regi står Kjell-Peder Johanson och för konstnärlig ledning står Ida Rosen Hamrå och tillsammans med mig. Producent är Evelina Sandberg.

– Föreställningen har premiär den 28 maj 2022 på GöteborgsOperans stora scen för att sedan uppföras i Norrbotten i början av juni, säger Susanna avslutningsvis.

Projektet stöd av insamlingsstiftelsen Signatur.

Susanna Lindmark, konstnärlig ledare och dirigent Arctic Light