– Musiken stärker individen

Arctic Light är ett målinriktat och varmt växthus där individen får utvecklas som människa. Varje körsångare ges möjlighet att synas och ta plats, något som är centralt i mitt arbete med kören. Här ryms både ledarskapsutbildning och utveckling av entreprenöriella förmågor, alla värdefulla egenskaper som individen har nytta av i sin vardag och kommande framtid.

här ryms både ledarskapsutbildning och utveckling av entreprenöriella förmågor

Jag arbetar väldigt medvetet med just dessa vinklingar, att musiken också blir en väg till att stärka olika sidor hos individen och ge varje person i kören nycklar till sin egen potential och en boost till att våga använda sig av sina begåvningar fullt ut. Att skapa en varm anda av trygghet är nyckeln till  att kunna arbeta prestigelöst och våga gå utanför sin egen bekvämlighetszon. Alla duger som vi är.

Målet är att stärka självkänslan hos dessa unga tjejer och medvetandegöra strukturer och spelregler som vi kvinnor ofta har att förhålla oss till. Detta är ett viktigt och långsiktigt arbete för att förändra normer och strukturer och skapa ett mer jämställt samhälle på sikt.

2016 har varit ett år fyllt av skapandeprocesser, och vi har även hunnit med att släppa vår senaste CD-skiva Song of the Mountain Birch, haft välfyllda ICE Musickonserter i ismiljö och under hösten 2016 är vi inbjudna till en festival i Osnabrueck i Tyskland, där Deutsche Rundfunk, Tysklands motsvarighet till SR kommer att spela in konserten.

Vår nya sceniska konsert Elements har premiär under senare delen av 2016 och kommer därefter att gå på turné under 2017. I Elements blandas folktoner från Indonesien med samiska traditioner, meänkieli med musikal, fågelsång med midnattssol och kristallklara stjärnglittrande spröda toner. Kärnan i musiken blir tre nyskrivna verk, där tre tonsättare; Anna Cederberg-Orreteg, Ulrika Emanuelsson och jag själv, utifrån samma textmaterial har skapat varsitt stycke helt ny musik.