Vill du turnera med oss?

Norrbottensmusiken söker lokala artister och grupper till vårt programutbud för barn och unga i länet 2021. Har du en produktion eller en idé – tveka inte, anmäl dig till Showcase 2020!

Plats: Norrbottensmusiken, Luleå
Datum: 2 februari 2020

Kom och möt vår jury, som består av barn- och ungdomsproducenter från Norrbottensmusiken och ta tillfället att spela upp din färdiga föreställning eller testa din produktionsidé på oss. Alla genrer är välkomna, men det är viktigt att den levande musiken har en framträdande roll och att produktionen är tänkt för publiken barn och unga. De föreställningar som blir aktuella till Norrbottensmusikens programutbud 2020 utses av samma jury som du träffar under Showcase-dagen. Ni som söker ska vara bosatta eller ha anknytning till Norrbottens län.

Fyll i formuläret här och skicka in din anmälan redan idag!

Har du frågor? Kontakta vår barn- och ungdomsproducent Åsa Danell, 0920-23 66 81, asa.danell@norrbotten.se

Sista anmälningsdag: Fredag 24 januari 2020

Obs! Innan du skickar in din anmälan ber vi dig att läsa igenom informationstexten nedan, detta för att du bättre ska förstå vårt upplägg av exempelvis åldersgrupper och konsertformer.

VÅRA ÅLDERSGRUPPER

Din produktion behöver inte vara anpassad för hela åldersspannet 3-18 år utan den kan istället vara anpassad till en eller flera åldersgrupper exempelvis enbart för åldrarna 3-5 år eller både 3-5 och 10-12 år.

Våra åldersgrupper är följande:

3-5 år (förskola)
6-9 år (lågstadiet)
10-12 år (mellanstadiet)
13-15 år (högstadiet)
16-18 år (gymnasiet) 

OLIKA TYPER AV KONSERTFORMER

Våra barn- och ungdomsproduktioner visas till största delen i skolorna runt om i länet men i vissa fall förekommer även familjeföreställningar och offentliga konserter, se nedan för mer information. I anmälan behöver du inte ange vilken konsertform/-er som passar din produktion utan det blir aktuellt om produktionen blir uttagen till att medverka i kommande programutbud 2019. Dock kan det vara bra att känna till våra konsertformer och ha dem i bakhuvudet vid utformningen av din produktion och vid Showcasedagen.

Skolkonserter
Föreställningar som visas för barn och lärare på förskolor och skolor, vanligtvis under lektionstid.

Familjeföreställning
Familjeföreställningen är en offentlig konsert för barn och vuxna som oftast ges dagtid lördag-söndag.

Offentliga konserter
De offentliga konserterna är öppna för allmänheten och riktar sig främst mot vuxna eller gymnasieelever. Vanligtvis är konserten förlagd under kvällstid.

ATT TÄNKA PÅ

Norrbottensmusiken står för ljud och ljus samt eventuell backline, därför är det viktigt att du meddelar de tekniska förutsättningarna och eventuella andra önskemål så noggrant som möjligt för att underlätta förarbetet. Skulle du behöva hjälp med detta så tveka inte att kontakta oss.

RESESTÖD

För er som har resekostnader i samband med Showcase, så finns det möjlighet att ansöka om stöd för utgifterna i anmälan.

KONTAKT

Efter att anmälningstiden för Showcase passerat kommer det att sammanställas ett spelschema som sedan skickas ut till alla anmälda. Har vi frågor rörande din anmälan eller produktion hör vi av oss antingen via mail eller per telefon. Har du frågor eller funderingar gällande din anmälan eller deltagande går det bra att kontakta vår barn- och ungdomsproducent Åsa Danell 0920-23 66 81, asa.danell@norrbotten.se 

Hoppas vi ses under Showcase!

 

Exempel på produktioner som varit med på Showcase tidigare:

Ellen och Lisa på upptäcksfärd

Magi i musikfabriken

I min blommiga ballong