Vill du turnera med oss?

Under rådande pandemitider ställer vi om till DIGITALT SHOWCASE

Norrbottensmusiken söker lokala artister och grupper till vårt programutbud för barn och unga i länet 2022. Har du en produktion eller en idé – tveka inte, anmäl dig till Showcase 2021! Alla genrer är välkomna, men det är viktigt att den levande musiken har en framträdande roll och att produktionen är riktat mot publiken barn och unga. Ni som söker ska vara bosatta eller ha anknytning till Norrbottens län.

Fyll i formuläret här och skicka in din anmälan redan idag!
Sista anmälningsdag: Söndag 31 januari 2021

I detta pandemi-år kan du skicka in en enklare filmad presentation och koppla upp er mot en digital avstämning med vår jury, som består av barn- och ungdomsproducenter från Norrbottensmusiken. Tid och mer information kring detta får du efter anmälningstiden gått ut.  

Att tänka på när du filmar din idé och skickar till oss
  • Bra upplösning på videon (1920x1080 eller mer)
  • Liggande format
  • Skicka originalfilen via ex. Sprend eller WeTransfer till Åsa Danell på asa.danell@norrbotten.se
  • Dubbelkolla ALLTID ljudet och bakgrunden!

Obs! Innan du skickar in din anmälan ber vi dig att läsa igenom informationstexten nedan, detta för att du bättre ska förstå vårt upplägg av exempelvis åldersgrupper och konsertformer.

Har du frågor? Kontakta vår barn- och ungdomsproducent Åsa Danell, 0920-23 66 81, asa.danell@norrbotten.se

VÅRA ÅLDERSGRUPPER

Din produktion behöver inte vara anpassad för hela åldersspannet 3-18 år utan den kan istället vara anpassad till en eller flera åldersgrupper exempelvis enbart för åldrarna 3-5 år eller både 3-5 och 10-12 år.

Våra åldersgrupper är följande:

  • 3-5 år (förskola)
  • 6-9 år (lågstadiet)
  • 10-12 år (mellanstadiet)
  • 13-15 år (högstadiet)
  • 16-18 år (gymnasiet) 
OLIKA TYPER AV KONSERTFORMER

Våra barn- och ungdomsproduktioner visas till största delen i skolorna runt om i länet men i vissa fall förekommer även familjeföreställningar och offentliga konserter, se nedan för mer information. I anmälan behöver du inte ange vilken konsertform/-er som passar din produktion utan det blir aktuellt om produktionen blir uttagen till att medverka i kommande programutbud 2022. Dock kan det vara bra att känna till våra konsertformer och ha dem i bakhuvudet vid utformningen av din produktion.

Skolkonserter
Föreställningar som visas för barn och lärare på förskolor och skolor, vanligtvis under lektionstid.

Familjeföreställning
Familjeföreställningen är en offentlig konsert för barn och vuxna som oftast ges dagtid lördag-söndag.

Offentliga konserter
De offentliga konserterna är öppna för allmänheten och riktar sig främst mot vuxna eller gymnasieelever. Vanligtvis är konserten förlagd under kvällstid.

KONTAKT

Efter att anmälningstiden för Showcase passerat återkopplar vi till er för att hitta en tid för en digital avstämning. Har du frågor eller funderingar gällande din anmälan eller deltagande går det bra att kontakta vår barn- och ungdomsproducent Åsa Danell 0920-23 66 81, asa.danell@norrbotten.se 

Varmt välkommen med er anmälan!

Exempel på produktioner som varit med på Showcase tidigare

Ellen och Lisa på upptäcksfärd
Magi i musikfabriken
I min blommiga ballong
Cris Gera - Fristadsmusiker