Konsert och workshop på Piteå Havsbad söndag den 25 mars!

23 mars inleds lägret då våra ungdomssymfoniker samlas igen i Piteå. Denna gång i ett helt nytt samarbete med Piteå Havsbad. 
- Vi är glada över att vi får chansen att möta de boende på havsbadet och kunna erbjuda både workshops och konsert, säger Mathias Janson, vikarierande producent.

 

- Den här konserten är så viktig för mig då jag har vänner som bor på Piteå Havsbad. Det känns fint att kunna erbjuda dem musik och en workshop. Vi uruppför Gunnar Ullbergs nya verk Juninatt i Alterdalen - ett väldigt vackert stycke musik. Gunnar, som är musiklärare i Älvsbyn är med och spelar själv. Precis efter konserten har vår publik chansen att prova på att måla under ledning av Margareta Wixner. Det blir en häftig workshop och jag hoppas att många hinner testa, fortsätter Mathias Jansson.

Så här skriver Gunnar Ullberg om sitt nya verk Norrbottnisk svit Juninatt i Alterdalen:

"Klockan närmar sig midnatt, ändå är det alldeles ljust ute, inte riktigt det vanliga ljuset, solen kommer från nordväst och ger skuggor som man inte är van vid. Vi befinner oss i Altersbruk, en mycket vacker del av pitebygden, det är i början av juni, björklöven är ännu inte fullstora och har den där skira, ungdomliga, ljusgröna färgen. Det doftar av hägg och syren, småfåglarna sjunger en vacker försommarmelodi borta i skogsbrynet …