Körcentrum NORD

Music Teachers Choir

Music Teachers Choir är en blandad kör på ungefär 20 sångare som alla till vardags arbetar som körledare, musiklärare eller kyrkomusiker. En kör där de själva får ladda batterierna genom att musicera tillsammans med likasinnade. Med all kompetens som ryms i kören är det lätt att förstå att den bjuder på något alldeles extra till publiken.

Nu beger sig Music Teachers Choir under ledning av körledaren och initiativtagaren Susanna Lindmark ut på sin allra första turné. Temat för konserterna är Come and stay a while och med sig i bagaget har de musik av bland annat Ale Möller, Hillevi Dahl, Rhonda Polay, Svante Henryson, Tove Karoline Knutsen, J S Bach och inte minst av körledaren Susanna Lindmark själv. Dessutom ett helt nyskrivet körverk av Jan Sandström – ett beställningsverk av Körcentrum NORD där Music Teachers Choir ingår som ett av flera utvecklingsprojekt.

Återigen har tonsättaren och musikprofessorn Jan Sandström utgått från en jojk signerad Johan Märak i sitt musikskapande. Jojken handlar om Hearggih, Härken, och kring några textrader som handlar om hur härkarna travar iväg med klingande skällor har Jan Sandström skapat rytmisk musik som bland annat ackompanjeras av renskällor.

Turnén med Music Teachers Choir sker i samarbete med Arctic Pulse – ett nytt varumärke för kultur producerad på Nordkalotten. Satsningen ingår i ett EU-projekt som delfinansieras av Norrbottensmusiken, Luleå kommun och Region Norrbotten. Läs mer om projektet på www.arcticpulse.eu.