Körcentrum NORD

Sing-along!

Äntligen får publiken sjunga med i en riktigt sprakande Sing along-konsert med extra allt! I denna fantastiska konsert som också blir finalen på körfestivalen Tillsammans, bildar flera körer en stor scenkör, som förutom att framföra egen musik, leder och stöttar publikens egen sång i en konsert i bästa Last Night of the Proms-anda.

TILLSAMMANS, är inte bara namnet på körfestivalen, utan anger också tonen för festivalens finalkonsert där publiken, körsångare och en orkester med gemensamma krafter lyfter taket på Studio Acusticum. På repertoaren står naturligtvis musik av britten Edward Elgar, den kompositör som kanske mest förknippas med just Last Night of the Proms, men det blir också välkända och älskade sånger av bland annat Ted Gärdestad, Stefan Nilsson, Robert Broberg och många fler. Här handlar det om allsång när den är som bäst, med stort stöd av körsångare, ledare och orkester och med texter som är enkla att följa. Allt under ledning av Susanna Lindmark, Erik Westberg, Anette Jernelöf, Andreas Söderberg m.fl.

Emellanåt kan publiken luta sig tillbaka och njuta av de samlade körerna som ger smakprov ur sin egen repertoar och bland annat framför nyskriven musik för barnkör signerad Anna Cederberg-Orreteg och Magdalena Norén.

En upplevelse utöver det vanliga och en konsert ni inte vill missa!