– Jag ser lägret som en fortbildning

Music Teachers Big Band (MTBB) samlas i maj för elfte gången i ordningen, denna gång i Arvidsjaur. Då deltar runt 20-talet musiklärare/musiker från länet. Lägret, som har många viktiga funktioner för musiklärarna avslutas på söndag den 21 maj med en offentlig konsert i Arvidsjaur. Lägerledare denna gång är ingen mindre än norske musikern Ole Jørn Myklebust.

– Jag ser Music Teachers Big Band som en fortbildning, säger musikläraren Marléne Björnström, från Kiruna. Ofta sitter vi musiklärare, precis som alla andra lärare, i en aula på föreläsning på våra studiedagar och visst kan det vara givande ibland, men jag tycker sån här praktisk musikalisk utbildning ger både mig och mina elever mer. För mig är det dessutom en utmaning att ge mig på storbandsjazz. Jag är brukspianist med klassisk bakgrund som gillar jazz men jag spelar aldrig i sådana här sammanhang annars. Då är Music Teachers Big Band ett toppentillfälle att få pröva på det här som för mig är helt nytt!

– Den offentliga konserten på söndag ser jag fram emot. Förutom att få spela själv så får man ju dessutom lyssna på massa bra jazzmusik framförd av professionella musiker, säger Marléne avslutningsvis.