- Den här dikten var alldeles nödvändig för mig att skriva

Luleåpoeten, dramatikern och författaren Mona Mörtlund är en av de som får sina texter sjungna i Örjan Fahlströms nya verk Poesis. Hennes "Allt är förändrat" ingår i diktsamlingen Morgonnatt och framförs nu i en konsert med Norrbotten Big Band och Erik Westbergs Vokalensemble.

- Jag skrev den, och flera andra, under en tid när det var mycket förändringar i min familj. Mina föräldrar hade gått bort. Det var verkligen en tid av förändring och jag var tvungen att skriva. Jag jobbade med en ny pjäs då men lade den åt sidan. Dikterna var alldeles nödvändiga för mig att skriva.

- Allt är förändrat är sista dikten i diktsamlingen Morgonnatt – den skildrar precis vad jag kände, det är mina personliga erfarenheter. Man får acceptera att allt faktiskt är förändrat att det aldrig blir som förr. Men det kan bli något annat. Något bra! Allt är förändrat slutar ju så att det kan finnas ljus ändå …

- Jag kommer till Luleåkonserten med Norrbotten Big Band och Erik Westbergs Vokalensemble på fredag den 10 november i Kulturens hus och jag ser otroligt mycket fram emot att höra Örjans tonsättning och framförandet. 

Mer om Poesis här (turnéplan och intervju/film med Örjan Fahlström):
http://norrbottensmusiken.se/ensembler/norrbotten-big-band/produktioner/2017/poesis-ett-verk-for-kor-och-jazzorkester/