Nu söker vi TVÅ trombonister!

Om du någon gång drömt om att spela trombon professionellt i ett storband - nu har du chansen! Vi söker två nya trombonister i Norrbotten Big Band.

Norrbotten Big Band är en modern jazzorkester med stark profil och orkestern är i ständig utveckling med fokus på nyskriven musik av svenska och internationella kompositörer. I år har man spelat med amerikanske gitarristen Kurt Rosenwinkel, svenska sångerskan Lisa Nilsson, Los Angeles-duon KNOWER och finska kompositören Outi Tarkiainen. Bland många andra! NBB har ett flertal nationella och internationella samarbetsparter och turnerar flitigt i Norrbotten, övriga Sverige och utomlands. NBB har gjort 25 skivinspelningar, CD:n The Avatar Session, med Tim Hagans som kompositör, blev 2010 nominerad till en amerikansk Grammy. I februari i år tilldelades orkestern Manifestpriset för Årets Jazz med musik som flerfaldigt prisade pianisten Cecilia Persson, komponerat. I år blev man också nominerade till Sveriges Radios P2 Jazzkatten i kategorin Årets grupp (2014 nominerades orkestern till Årets Varumärke i Norrbotten). 

Orkestern har ett samarbete med Kungliga Musikhögskolan i jazzkomposition på avancerad nivå. Ungdomsstorbandet AYJO är en del av orkesterns verksamhet och även annan verksamhet riktad mot barn och ungdom. Konstnärlig ledare för orkestern är Joakim Milder.

Vi tror att du som söker någon av de två tjänsterna:
... har erfarenhet av trombonspel i större jazzensemble eller i storband.

Arbetsuppgifter:
I arbetsuppgifterna ingår att repetera, turnera  och medverka vid CD-inspelningar, radio- och TV-sändningar. Som musiker i NBB deltar du även i arbetet med ungdomsstorbandet AYJO och andra aktiviteter för barn och unga. Många musiker i NBB komponerar och arrangerar musik för orkestern. Dessutom ingår vissa gemensamma aktiviteter inom enheten Kultur och utbildning.

Tjänst:
Tjänsterna är tillsvidare, heltid. Tjänsterna är placerade i Luleå.

Lönesättning:
Norrbottensmusiken tillämpar individuell lönesättning.

HÄR SÖKER DU TJÄNSTERNA!