Ebbot Lundberg och Jonas Kullhammar gästar oss under Festspelen i Piteå!

Två storfavoriter gästar oss under Festspelen i Piteå i juni. Vi är glada att kunna presentera en stor röst i Ebbot Lundberg och en mycket populär musiker i form av Jonas Kullhammar!

 

Norrbotten Big Band och Ebbot Lundberg
Onsdag 20 juni kl 20 i Stora salen i Studio Acusticum

Bild från SVT.

2013 turnerade vi i länet med Ebbot Lundberg. En fantastisk turné som gav mersmak och vi är glada att vi träffas igen i juni under Festspelen i Piteå!

De flesta lärde känna Ebbot Lundberg som frontfigur i bandet Soundtrack of Our Lives. Än mer bekant blev han med egna tv-serien Ebbots ark på SVT.  Med sin pausmedverkan i Melodifestivalen 2018 och en fenomenal tolkning av Anita Lindbloms klassiker Sånt är livet har Ebbot Lundberg blivit EBBOT med hela svenska folket. Under Festspelen i Piteå bjuder han och Norrbotten Big Band på väl valda covers och egenskrivet material under ledning av Håkan Broström. ”Tillsammans underrättar de storverk” skrev dagstidningen NSD när han 2013 turnerade med Norrbotten Big Band - helt säkert blir det även denna gång en konsert med både personlighet och stor styrka i både musik och röst.

Biljett köper du här!

 

Norrbotten Big Band möter Jonas Kullhammar
XX juni kl XX i restaurang 2Kök i Acusticum.

 

I maj 2017 spelade vi senast med Jonas Kullhammar under Jazzgalan i Sundsvall . Innan dess har vi möts flera gånger och det har bland annat resulterat Grammisnominerade plattan Snake City North.

Saxofonisten Jonas Kullhammar har kommit in som en frisk fläkt i det svenska jazzlivet. Med influenser från artister som Henry Rollins och John Coltrane har han skapat sin egen profil som kan sammanfattas i lycka, energi och enormt sväng!

- Det kommer att bjudas på bra musik, glädje och kärlek, som alltid när jag får möta Norrbotten Big Band säger mycket omtyckta jazzmusikern Jonas Kullhammar inför sin kommande spelning på Festspelen i Piteå 2018.

Kullhammar har inför den kommande konserten samlat på sig spännande nya arrangemang, och med tanke på att de har ett förflutet tillsammans så kommer Piteåpubliken helt säkert även få sig en del favoriter från förr till livs. Allt under ledning av Håkan Broström.