Vi söker en ny program- och planeringschef - sök nu!

Program- och planeringschef för Norrbotten Big Band
Tjänstgöringsgrad 50%

Om arbetsplatsen
"Norrbottensmusiken ger upplevelser som berikar och berör"

Norrbottensmusiken, är en länsmusikinstitution inom Region Norrbotten. Norrbottensmusikens uppdrag är att arbeta med professionell musikverksamhet i samverkan med institutioner, kommuner, skolor, föreningar med flera. Länets publik ska erbjudas en professionell, högkvalitativ scenkonst med en varierad repertoar för barn, unga och vuxna. Norrbottensmusiken har verksamhet i länets alla 14 kommuner och våra ensembler verkar regelbundet som ambassadörer för norrbottniskt och svenskt musikliv, såväl nationellt som internationellt. I Norrbottensmusiken ingår Norrbotten Big Band, Norrbotten NEO, Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera samt ungdomsensemblerna Norrbottens Ungdomssymfoniker, ungdomsstorbandet Arctic Youth Jazz Orchestra och vokalensemblen Arctic Light. Därutöver en omfattande verksamhet för barn och unga med bland annat förskole- och skolproduktioner.

Om Norrbotten Big Band
Flerfaldigt Grammisnominerade och prisbelönta Norrbotten Big Band är en professionell jazzorkester inom Norrbottensmusiken och Region Norrbotten. Detta kreativa och orädda storband tänjer gränserna och skapar helt unik jazz som man turnerar med i Norrbotten, i Sverige men även ute i världen (nu senast gav man utsålda konserter i Paris, London och Oslo i ett samarbete med Los Angeles-duon KNOWER). Att turnera ut till skolor i Norrbottens län är ett viktigt uppdrag för Norrbotten Big Band – då med produktioner anpassade till barn i olika åldersgrupper. Att verka som mentorer för unga musiker är också något som ligger varmt om hjärtat för dessa jazzmusiker som med ungdomsstorbandet AYJO ger unga chansen att spela i professionell miljö. Varje år möter Norrbotten Big Band en huskompositör, composer-in-residence, i ett inom jazzsverige unikt samarbete. Huskompositören skräddarsyr ny musik till storbandet vilket dokumenteras på CD. Att beställa ny musik är ett uppdrag som man har, 2018 beställde man 19 nya stycken. Norrbotten Big Bands konserter sänds regelbundet i Sveriges Radio P2. NBBs konstnärlig ledare är musikern och kompositören Joakim Milder, professor i improvisation och ensemble vid KMH och ledamot av Kungl. Musikaliska akademien. Läs mer om verksamheten: norrbottensmusiken.se

Arbetsuppgifter
Som program- och planeringschef leder och ansvarar du för planeringen av Norrbotten Big Bands verksamhet i enlighet med Region Norrbottens kulturplan och i samklang med verksamhetens mål. Du ansvarar för en programbudget där du ska ha erfarenhet av att skriva ansökningar. Du leder produktionsgruppen och arbetet innebär kontakter med kompositörer, arrangörer och artister samt olika samverkanspartners på nationell och internationell nivå i nära samarbete med NBB’s konstnärlige ledare. Du är underställd chefen för Norrbottensmusiken och ingår, och förväntas aktivt delta, i Norrbottensmusikens ledningsgrupp.

Din bakgrund
Som sökande till tjänsten skall du ha dokumenterad erfarenhet av kreativt och strukturerat ledarskap inom jazzområdet. Erfarenhet av svensk kulturpolitik och dess infrastruktur är meriterande. Du har relevant akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. I tjänsten förutsätts du arbeta på hög konstnärlig nivå, vara initiativtagande, relationsskapande och kommunikativ. Vidare är du tydlig i ledarrollen, har en förmåga att arbeta strategiskt med bandets utveckling och kan agera uthålligt. Du ska ha vana av att arbeta självständigt likväl som att du trivs med att ingå i ett lagarbete. Du förväntas kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Anställningsfakta
Befattningen som program- och planeringschef omfattar 50% och är ett förordnande på 2 år med möjlighet till förlängning. Din stationeringssort är Luleå med möjlighet att arbeta även från annan plats i dialog med länsmusikchef. Ange löneanspråk. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningdag.

Välkommen med din ansökan!