Möt Magnus Thuvesson - Norrbotten Big Bands nya program- och planeringschef!

Varmt välkommen säger vi till Magnus Thuvesson som i september tar över jobbet som program- och planeringschef för Norrbotten Big Band.

Magnus Thuvesson är 43 år och bosatt i Älmhult där han är en av de drivande krafterna bakom en mycket ambitiös satsning på Folkets hus, vars jazzscen nu utsetts till Årets Jazzklubb av organisationen Svensk Jazz. Förra året fick Thuvesson motta utmärkelsen Årets biografinnovatör för nytänkandet bakom Folkets hus i Älmhults biograf.

– Jag brinner för tillgången till professionell musik utanför storstadsregionerna och jag har enorm respekt för Norrbotten Big Band och deras konstnärliga ledare Joakim Milder, som jag följt under många år, säger Magnus Thuvesson, som tidigare bland annat arbetat som verksamhetsledare och ordförande för riksförbundet Svensk Jazz.

Närmast kommer han från IKEA där han utvecklat ett kompetenscentrum kopplat till barn och barns rättigheter.

– Vi har hittat en väldigt kunnig och drivande person inom jazzfältet. Magnus Thuvesson har ett stort nationellt och internationellt kontaktnät, och dessutom en fantastisk god kommunikationsförmåga, säger länsmusikchefen Anna Jirstrand Sandlund.

Magnus Thuvesson tillträder sitt uppdrag på Norrbottensmusiken i september. Utöver ansvaret för Norrbotten Big Band kommer han bland annat också att arbeta med ett EU-projekt för svenska biografer.