Vaddå modern musik?

Är du nyfiken på modern musik? Eller inte alls intresserad? Oavsett så är du den vi söker! Ta chansen att låta Piteåkomikern Åsa Ivarsdotter få bjuda med dig på fin restaurang med nya musikcirkeln Musik, Mat och Människor - där ni äter och diskuterar just modern musik och förstås vår ensemble Norrbotten NEO. Men det finns bara 4 platser - så tinga din nu!

Du förväntas kunna delta nedanstående datum i cirkeln men även vid panelsamtal inför publik innan konsertstart.

Tider

 • Konsertprogram Lantern Lectures
  Musikcirkel 5 mars kl 18.00 OBS för nytt datum!
  Konsertintroduktion 10 mars kl 15.20
  Konsert 10 mars kl 16.00

 • Konsertprogram New Sweden
  Musikcirkel 21 mars kl 18.00
  Konsertintroduktion 28 mars kl 18.20
  Konsert 28 mars kl 19.00 

 • Konsertprogram Lost Jugglery
  Musikcirkel 2 maj kl 18.00
  Konsertintroduktion 8 maj kl 18.20
  Konsert 8 maj kl 19.00
   

Hej Åsa Ivarsdotter, hur förvånad blev du när du fick frågan om att vara samtalsledare för en musikcirkel för Norrbotten NEO (Norrbotten NEO drar över 600 personer till sina konserter i Europa och världens mest kända, nu levande, kompositör, amerikanen Steve Reich, har t ex hyllat Norrbotten NEO när de samarbetade i Stockholm reds anm)?
- Jag får många konstiga förfrågningar, men jag har ju hållit på med musik och människor i hela mitt liv, så jag blev nog mer glad än förvånad!

Vi fångar Åsa Ivarsdotter i språnget när hon precis spelat in en rekryteringsfilm till Musik, Mat och Människor. Hur har detta intensiva besök hos oss på Norrbottensmusiken i Piteå (Piteå Science Park-området) varit?
- Jag är så glad att musikerna är positiva till musikcirkeln. Jag kände inte till varken Norrbottensmusiken eller Norrbotten NEO särskilt mycket. Fin musik, finkultur, ja jag har massor med fördomar om vilken sorts ”människor” som går på såna konserter … 

Vad ser du fram emot som cirkelledare?
- Jag hoppas på trevliga människor och högt i tak och att de som väljs som medverkande VÅGAR tycka saker, inte bara är snälla för att man borde det – för att man blivit bjuden. Vi ska ju träffas vid tre tillfällen under vintern/våren 2019 där vi får chansen att sätta oss in i det kommande program som Norrbotten NEO ska framföra. Och så får vi äta gott under tiden! Mest ser jag fram emot utvecklingen. Att jag ska få lära mig mer saker om musiken och självklart försöka ha kul under tiden (det försöker jag alltid i och för sig).

Vad äter du helst?
- Ofta tycker jag att sällskapet är viktigare än maten, men jag gillar självklart god mat. Lagar mycket själv och bjuder hem folk, gillar att umgås kring mat (vilket vi kunnat se i TV4:as populära program Halv åtta hos mig reds anm.)

Modern musik, vad är det undrar du inför samarbetet med Norrbotten NEO. Och du känner inte till deras musik alls. Vad lyssnar du helst på för musik om du får välja?
- Soul med Aretha Franklin, Norah Jones, pop med jazztoner med Michael Bublé och musik jag ska studera in för nya shower, det kan vara mycket blandat.

Vad har du för aktuella grejer på gång under våren, förutom vår cirkel?
- Jag har nåt jättespännande på gång, som jag inte får berätta om än! Producenten har lagt munkavle på mig, säger Åsa Ivarsdotter avslutningsvis. 

Detta underlag får man som deltagare inför varje träff:

 • Biografi kring tonsättare
 • Urval av musikstycke som ska spelas på kommande konserter. Om det är nyskrivet material (som inte finns dokumenterat med ljud eller rörlig bild) så väljer Norrbotten NEOs orkesterchef ut något som tonsättaren har gjort tidigare för att kunna fördjupa sig.
 • Film om tonsättaren eller när de berättar kort om musikstycket.

Erik Enström, enhetschef för Norrbottensmusiken i Piteå är upphovsmakare till denna nya musikcirkel.
- Syftet med Musik, Mat och Människor är att öka intresset kring konstmusiken och vår alldeles egen Piteå-ensemble Norrbotten NEO, säger Erik Enström, enhetschef för Norrbottensmusiken i Piteå.. Piteå är ju ensemblens hemmascen. Vi vill att Piteborna ska veta att ensemblen finns och känna att Norrbotten NEO verkligen är deras ensemble.

Låter inte detta spännande? Jamen anmäl dig nu då. Vi på Norrbottensmusiken och Norrbotten NEO önskar dig varmt välkommen!