- AMBITIONEN ÄR ATT UTVECKLA

Norrbottens Kammarorkester har fått en ny konstnärlig rådgivare i cellisten Elemér Lavotha, som också är musiker i Norrbotten NEO. Lavotha har en tydlig bild av vilken riktning kammarorkestern ska ta nästa år.

 - Min ambition för Norrbottens Kammarorkester är att långsiktigt vitalisera och utveckla orkesterns spel. Genom att år 2018 bjuda hit tre dirigenter samt en spelande ledare, med sina olika musikaliska och personliga egenskaper, är förhoppningen att orkestermedlemmarna ska känna musikalisk utmaning och inspiration.

publik likväl

som musiker

ska inspireras

Elemér Lavotha (f.1952) är född i Budapest men flyttade till Sverige 1962. Han studerade vid Sibelius Akademien i Helsingfors och Musikhögskolan i Stockholm. 1971 belönades han med med Kungl. Musikhögskolans belöningsjetong. I dag är han kammarmusiker, professor på Kungliga Musikhögskolan, ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och invald i det franska brödraskapet Chevaliers du Tastevin som främjar traditioner från Bourgogne.

- Valet av repertoar fokuserar på själva ensemblen för att ytterligare förvärva klangliga och musikaliska valörer. Tre fantastiska musiker och instrumentalister kommer som solister att inspirera oss musiker och publiken, pianisten Roland Pontinen, cellisten Andreas Brantelid och violinisten Sara Troback."

NU HAR DU CHANSEN ATT TECKNA ETT ABONNEMANG TILL VÅRA KLASSISKA KONSERTER I PITEÅ!