Världspremiär på lördag!

Nu är det dags för Piteå Kyrkooperas nya produktion Under en kvinnas hjärta att ge sig ut på turné i länet och neråt landet. Världspremiären sker i Norrfjärdens kyrka på lördag kl 18 (konsertintroduktion 17.30)!

Bara kvinnor på scenen, ny musik av Sven-David Sandström, häftig scenografi Fredrik Glahns till librettot Leif Janzon och i regi av Mira Bartov. Musiken framförs av vår egen ensemble Norrbotten NEO under ledning av David Björkman.

Regissör Mira Bartov berättar:

-  Det handlar om tre kvinnor, som skulle kunna vara en och samma, men i tre olika skeden i livet. De är konstnärer som håller på att färdigställa ett konstverk, ständigt omgivna av änglar och av ärkeängeln Gabrielle. Det handlar om att ge liv, om vår dödlighet, om hela cirkeln, om tiden som sätter sina spår, om tro och tvivel och om hur vi ska få ihop den inre och yttre verkligheten. Ett stort tema är konflikten mellan skapandet av liv och förverkligandet av sig själv. Man får en känsla av att vi är distraherade av vår yttre värld och att det finns en inre värld som vi ignorerar.