KULTURNATTEN SPECIAL

Som så mycket annat blir 2020 års Kulturnatt i Luleå Digital. Men precis som alla andra år är programmet fyllt till bredden av magiska evenemang - i år helt oberoende av väder och lokal! Alla får vara med och alla får plats! 

Vi på Norrbottensmusiken tar tillfället i akt och släpper inte bara en, utan två #norrbottensessions under lördagen den femte september.

14:00
Norrbottensmusiken <3 Norrbottensteatern - HELA KONSERTEN

När vi i maj bjöd på gängets tolkning av Olle Adolphsons Nu är det gott att leva var ni många där ute som bad om mer, mer, mer av detta guldgäng med Karin Paulin i spetsen. Så vad passar egentligen bättre än att, på självaste Kulturnatten, ge er ALLT? Så bänka er framför vår Youtube-kanal efter (eller med)  lunchkaffet och förbered er på 48 minuters mys av högsta kvalité! 

Missade du när vi bjöd på ett smakprov från konserten i våras? Oroa dig inte, du hittar det här:

 

17:30
Susanna Lindmark framför Sing to the moon
Speciellt för Kulturnatten 2020 har vi tagit fram en #norrbottensession med precis rätt känsla! Lagom till skymning får vi äntligen höra kompositören och sångerskan Susanna Lindmark. Urkraften bakom den unga sceniska vokalensemblen Arctic Light Norrbottensmusikens musikaliska växthus för länets unga kvinnliga sångare där koreografi, kommunikation, sceniskt uttryck och improvisation är viktiga delar i det unika konstnärliga uttrycket. Susannas kompositioner, ledarskap och noga utmejslade arbetsmetoder är alla viktiga beståndsdelar i de stora framgångar som kören uppnått sedan starten 2014.

 

Väl mött!