Camilla Tilling

Camilla Tilling är en världssopran som med sin lysande röst och mångsidighet lagt opera- och konsertvärlden för sina fötter. Hon har sjungit på alla de stora scenerna och med de ledande dirigenterna och efter snart 25 års artisteri på internationell toppnivå är hon mer eftertraktad än någonsin.

Camilla Tilling (f. 1971), sopran, är en av Sveriges internationellt mest uppmärksammade sångsolister. Hon debuterade som Olympia i Hoffmanns äventyr på GöteborgsOperan 1997 och har sedan dess framträtt på många av världens stora operascener, ofta i Mozartoperor.

en av Sveriges internationellt mest uppmärksammade sångsolister

På Nationaloperan i Paris gjorde hon rollen som Susanna i Figaros bröllop och vid debuten på La Scala i Milano var det som Ilia i Idomeneo. De senaste säsongerna har Camilla Tilling bland annat gjort Pamina i Mozarts Trollflöjten på Teatro Real Madrid tillsammans med Simon Rattle och även framträtt på Bolsjojteatern i Moskva som Sophie i Richard Strauss Rosenkavaljeren.

Camilla framträder ofta i konsertsammanhang och har hyllats för sin virtuosa teknik och fylliga röstklang

Hon framträder ofta i konsertsammanhang och har hyllats för sin virtuosa teknik och fylliga röstklang bland annat i Händels Messias tillsammans med New York Philharmonic under Emmanuelle Haïm, Haydns oratorium Skapelsen tillsammans med Esa-Pekka Salonen och Los Angeles Philharmonic, Mahlers fjärde symfoni med Bostonsymfonikerna och Bernard Haitink och Richard Strauss Vier letzte Lieder med Hong Kongs filharmoniska orkester under Vladimir Ashkenazy.

Sin internationella lyskraft och stora repertoarbredd visade hon den senaste säsongen när hon medverkade i Brahms Requiem tillsammans med franska radions symfoniorkester under David Zinman, och i ett program med musik av Mahler och Richard Strauss med nederlänska Philharmonie Zuidnederland och Marc Soustro, Mahlers fjärde symfoni med Concertgebouworkest och Gustavo Dudamel i Amsterdam och med Freiburg Barock Orchester under ledning av René Jacobs i en konsertant version av Mozarts Così fan tutte.