Nu söker vi dig som är en erfaren ledare och har ett starkt engagemang för musik!

Norrbottensmusiken är musikinstitutionen för Sveriges nordligaste region som sträcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter och utbyte. Vi har verksamhet i länets alla 14 kommuner. Inom institutionen finns ensemblerna Norrbotten NEO, Norrbotten Big Band, Norrbottens Kammarorkester och Piteå kammaropera med kyrkoopera. I snitt görs 380 konserter per år och verksamheterna når ca 42 000 publik/deltagare per år. Norrbottensmusiken har också en omfattande verksamhet för barn och unga. Dels i form av egna ungdomsensembler som vokalensemblen Arctic Light, Norrbottens Ungdomssymfoniker och Arctic Youth Jazz Orchestra och dels i form av skolkonserter med såväl egna som frilansande artister/ensembler.

Norrbottensmusiken ger upplevelser som berikar och berör!

Vi söker dig med ...

... flerårig erfarenhet av chef- och ledarskap med relevant akademisk utbildning. Som ledare för Norrbottensmusiken ska du ha ett starkt engagemang för musik och kunskap om kulturens betydelse, även om din utbildnings- och ledarbakgrund kan vara från andra yrkesområden.
Meriterade är kunskap om och intresse för musikområdet och ett stort utvecklingsintresse med fokus på samarbete, dialog och delaktighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är drivande, uthållig, kreativ och trivs i din roll som ledare. I rollen ingår många olika nätverkskontakter och en förutsättning för arbetet är god social kompetens. Du är prestationsorienterad, strukturerad och kvalitetsmedveten, med god samarbetsförmåga. Du förväntas ha god omvärldsbevakning och kännedom om svenskt musikliv och svensk kulturpolitik. Internationella kontakter och goda språkkunskaper är meriterande.

Det här får du arbeta med

I rollen som chef för Norrbottensmusiken leder du hela institutionens verksamhet genom ett tydligt och inspirerande ledarskap. En viktig uppgift blir att fortsätta samverkan med andra aktörer, regionalt, nationellt och internationellt för en hållbar utveckling. Du arbetar utifrån planer och visioner med långsiktig planering, samordning av budget- och andra processer och skapar förutsättningar för utveckling av verksamheten. Ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar ingår i ditt ansvar för verksamheten och du arbetar för jämställdhet och mångfald. I tjänsten ingår även personalansvar för musikerna anställda i Norrbotten Big Band.

Läs mer om tjänsten här (öppnas i ett nytt fönster)