Om oss

Arctic Light är en färgstark scenisk vokalensemble för unga tjejer i Norrbotten, som med nyfikenhet utforskar nya rum för körsången och skapar upplevelser för flera sinnen. Kören, som 2014 gick in på sitt tionde år, har idag 16 medlemmar i åldern 16–25 år från hela länet och är en kreativ växtplats där unga sångerskor har möjlighet att utvecklas, synas och växa genom att musicera tillsammans.

Sedan 2008 är Arctic Light en ungdomsverksamhet inom Norrbottensmusiken och har turnerat i både Asien och Europa, vunnit internationella priser och uppträtt för såväl kungligheter som för barn i länet. 2010 fick man ta emot utmärkelsen Årets kör i Sverige och 2012 tilldelades kören LKABs Kulturpris.

Mer än 50 norrbottniska unga tjejer har genom åren varit med i Arctic Light. Kören ses 6 helger per år och här finns plats för både individens och gruppens utveckling, varm atmosfär och kreativa processer. Arctic Light vill beröra och berika med sitt unika konstnärliga uttryck.

Susanna Lindmark, Arctic Lights konstnärlige ledare, dirigent och producent, fick Piteå Kommuns Kulturpris 2012, var under 2013 VD för Festspelen i Piteå och blev samma år nominerad till Årets Magmakvinna. Susanna är också styrelseledamot i Föreningen Sveriges Körledare och kompositör för bl a GöteborgsOperan Shakespeareföreställning och 600-årsjubileet av Basilika St Martin i Bingen, Tyskland. Under 2017 turnerar Arctic Light med den nya konserten Elements. I konserten framförs tre nya verk av tonsättarna Anna Cederberg-Orreteg, Ulrika Emanuelsson och Susanna Lindmark.