Genevieve Artadi Composer in Residence 2019

Det har blivit tradition att Norrbotten Big Band har en årlig huskompositör ett initiativ som togs 2012 av bandets konstnärlige ledare Joakim Milder. Under 2019 hade vi äran att arbeta med ett mycket spännande namn – Genevieve Artadi!

Genevieve Artadi är kanske mest känd som ena halvan av Los Angels-duon KNOWER, som slog igenom med dunder och brak för några år sedan. Deras elektropopfunk har gett dem en mycket trogen publik världen över men även på sociala medier och Youtube där deras videor ses av miljoner tittare. Förra året var de också förband till giganterna Red Hot Chili Peppers under en världsturné.

KNOWER turnerade med Norrbotten Big Band 2017 i Norrbotten men gav även en exklusiv konsert på Fasching i Stockholm. En konsert som sålde slut på bara några timmar. Publik som inte lyckas få biljetter till Stockholmskonserterna tog sig ända till Luleå för att få uppleva KNOWER i ett ”big band blow out” som Louis Cole (andra halvan av duon) och Genevieve Artadi brukar kalla deras musik när den kombineras med storband.

Jag ser fram emot att skriva helt ny musik till Norrbotten Big Band, jag kommer ju att resa till Luleå regelbundet och experimentera fram riktigt cool musik i storbandsformat under hela 2019.
Eftersom jag redan tidigare turnerat med dem vet jag att musikerna är öppna för ny musik och att de spelar fantastiskt bra.