Körledarkurs med Lone Larsen

Vill du bli en bättre, tryggare och mer lekfull körledare? I sådana fall är du varmt välkommen till Körledarkursen som arrangeras av Körcentrum Nord den 16-18 juni vid Framnäs folkhögskola i Piteå.

Inspiratör under kursen är Lone Larsen, konstnärlig ledare för vokalensemblen VoNo, professor i kördirigering vid Marie Cederschiölds högskola i Stockholm och utsågs till Årets Körledare 2008.

Deltar gör även Körcentrum Nords grundare, kompositören och körledaren, Susanna Lindmark.

I Körledarkursen delar Larsen och Lindmark med sig av metoder, kunskaper och verktyg. Fokus ligger på lekfullhet och öppet sinne – två viktiga ingredienser när man som körledare vill skapa en tillåtande och trygg atmosfär.

Under körledarkursen kommer vi att arbeta utifrån ”case”, se punkterna nedan. Det finns oändligt många typer av “case” att välja mellan och fundera kring. Lägg gärna till ditt eget ”case” längst ner i anmälningsformuläret.

  • Jag skulle vilja hjälpa kören att våga sjunga ut
  • Jag skulle vilja öka team-känslan i min kör
  • Jag skulle vilja utveckla notläsningsförmågan i min kör
  • Jag skulle vilja hitta nya sätt att jobba med intonationen i min kör
  • Jag skulle vilja utveckla rytm-känslan i kören
  • Jag skulle vilja få kören att komma i tid
  • Jag skulle vilja ha bättre fokus och koncentration på repetitionerna
  • Jag skulle vilja att kören följde min dirigering bättre

Program

Söndag 16 juni

Samling och uppstart med Susanna Lindmark och Lone Larsen. Deltagare får checka in och vi arbetar med repetitionsmetodik och övningar som ni direkt kan ta med er hem till er verksamhet.

Måndag 17 juni

En heldag med Lone Larsen. Under dagen kommer vi att jobba med olika övningar för kropp och sång, improvisation och gestaltning och vi kommer att prata om det positiva ledarskapet. I detta väver vi in gestik, dirigering och deltagarnas frågeställningar kring utvecklingspunkter i eran verksamhet. Vi jobbar med olika “case” och arbetar i grupp med att skapa verktyg för lösningar på dessa. Kreativt medskapande löper som en röd tråd genom dagen.

Tisdag 18 juni

Vi fortsätter arbetet och presenterar och testar övningar som grupperna kommit fram till utifrån inkomna ”case”. Handled av Lone Larsen utforskar vi möjligheterna att utveckla vår metodik och dirigering och att berika kör-paletten med nya färger för vårt arbete med körledning. Under eftermiddagen förbereder vi oss inför kursens avslut – ett körhappening där vi bjuder in andra körledare och allmänheten att lyssna, diskutera och nätverka.

Detaljerat schema med hålltider kommer längre fram.

Kostnad

Deltagaravgift för kursen är 500 SEK ink. moms som faktureras till i anmälan angiven adress.

Anmälan

Anmäl dig redan idag via länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoPWPI8Fq9ehFI1Buk5fSsy9xmeugOLRq4ZdtRnnuPZgIO-Q/viewform. Sista anmälningsdag är måndag 20 maj. OBS! Det är begränsat antal platser, men är du från Norrbotten eller Västerbotten har du förtur.

Varmt välkommen!