Anmäl dig till Rösträttsdagen!

Jobbar du inom skola eller förskola och är intresserad av att lära dig mer om vikten av sång för barn och unga? Då ska du se hit! Nu har du chansen att låta dig inspireras och peppas när Körcentrum Nord bjuder in till Rösträttsdagen den 14 juni. 

Rösträttsdagen är en del i det nationella projektet Rösträtt – sång på förskolan, och handlar om att stärka sången i förskolan samt inspirera personal och barn att sjunga mer i den dagliga förskoleverksamheten. Vi ses på Framnäs folkhögskola i Piteå för en heldag med lärorika workshops, spännande seminarier och härlig musik. Så är du förskolepedagog, rektor, skolchef, sångpedagog, musiklärare eller kyrkomusiker tveka inte att anmäla dig nu!

Rösträttsdagen gästas av ­flera inspirerande experter som bjuder på sina erfarenheter och kunskaper. Under dagen får du lyssna och delta under seminarier med forskare, inspireras musikaliskt och veta mer om hur Rösträttsprojektet bedrivs i Norrbotten idag.

  • Från Umeå universitet kommer Linn Hentschel, som forskar i ämnen som demokrati, likvärdighet och inkludering i relation till musikundervisning. Hon har nyligen genomfört ett forskningsprojekt i Rösträtt – sång på förskolan, och hon kommer att utifrån den berätta om möjligheter och utmaningar i att leda yngre barns sjungande.
  • Musikern, rösträttscoachen och en av Sveriges främsta kompositörer av musik för de yngstas röster, Dan Bornemark, bjuder på musikalisk inspiration och berättar om sitt arbete. Han intresserar sig mycket för musik för små barn och har släppt ­ era album för just samhällets yngsta.
  • Lina Bjarnegård Carlsson – eller Lina Logoped som hon kallas – finns också på plats för att berätta vad barnrösten klarar av och inte. Finns det sätt att sjunga och prata på som är bättre eller sämre för barn? Hon reder ut de anatomiska och fysiologiska likheterna och skillnaderna för att bättre kunna hjälpa barnen till friska starka röster som hörs.
  • Dessutom får deltagarna möta Carina Stenberg, en av ­ era rösträttscoacher i Norrbotten. Förhoppningen är att Rösträttsdagen ska leda till ännu ­ er utbildade rösträttscoacher som kan ge sig ut i länet och sjunga tillsammans med små barn och deras pedagoger.
  • Från styrgruppen från Rösträtt på nationell nivå kommer även Lilian Henriksson för att berätta om projektet.

Det här är en chans du inte får missa!

Program

09:00 Incheckning för alla deltagare.
09:20 Start med intro och välkomsthälsning av Susanna Lindmark, projektledare för Körcentrum Nord.
09:30 Musikaliskt inslag med Dan Bornemark.
10:15 Paus.
10:30 Lilian Henriksson berättar om projektet Rösträtt.
10:45 Linn Hentschel berättar om möjligheter och utmaningar i att leda yngre barns sjungande, samt presenterar en rapport om demokratiska och genusmedvetna arbetssätt i Rösträtt - sång på förkolan.
11:45 Musikaliskt inslag med Dan Bornemark.
12:00 Lunch i restaurang Arne’s kök och catering.
13:00 Lina Bjarnegård Carlsson berätta bland annat vad barnrösten klarar av och inte klarar av samt reder ut de anatomiska och fysiologiska likheterna och skillnaderna för en frisk och stark röst.
14:00 Möt rösträttscoachen Carina Stenberg.
14:45 Eftermiddagsfika.
15:15 Dan Bornemark berättar om sina erfarenheter och bjuder på musikalisk avslutning för dagen.
16:00 Avslutning.

Anmälan

Anmäl dig redan idag via den här länken: 
http://simplesignup.se/private_event/215984/c74ec157d7 (anmälan är bindande). Sista anmälningsdag är fredagen den 31 maj. Det är kostnadsfritt att delta.

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar går det bra att kontakta Körcentrum Nords producent Evelina Sandberg, evelina.sandberg@norrbotten.se eller 070 - 573 08 84. 

Varmt välkommen!