Spännande höst för Arctic Light

Den 13-15 september hade vi höstens första rephelg med Arctic Light. Detta blev även den första officiella helgen med alla våra tio nya sångare och vilken helg det blev!

Stora musikaliska kliv togs, lördagskvällen fick guldkant med lagtävlingar för team building och särskilt roligt var det att se hur gruppen blir allt tightare såväl sångmässigt som i vänskap. Vi är glada att kunna presentera våra sprillans nya körjackor, tygpåsar och vattenflaskor! Nu kommer vi verkligen att se ut som ett team när vi åker till Göteborg 4-6 oktober.

Uppladdningen är i full gång inför detta spännande möte med GöteborgsOperans Ungdomskör, workshops med Operaimprovisatörerna och ett introducerande möte med den Londonbaserade tonsättaren John Barber. Denna helg blev en kick-off för projektet Existens.

Existens är ett samarbetsprojekt mellan Arctic Light (Norrbottensmusiken) och GöteborgsOperans Ungdomskör, som pågår till och med hösten 2021. Med hjälp av gemensamma repetitioner, övningar och workshops skapar körerna en föreställning från idé till framförande på scenen. Mötet mellan de unga sångarna och medskapandet i processen är lika viktigt som att ta konstnärlig höjd.

Syftet med projektet är konstnärligt utforskande, skapande av ett nytt körverk samt att minska avstånden i Sverige geografiskt, mellanmänskligt och kulturellt. Ungdomarna i körerna möts genom att skapa, gestalta och förmedla ett händelseförlopp sceniskt. Finalen blir en föreställning som spelas både på GöteborgsOperans Stora Scen och på scener i Norrbotten under våren 2021. Förhoppningen är att andra körer ska inspireras både av arbetsmetoder och det nya körverk som kommer att skapas.