Det här är Barn och ungdom

Professionell scenkonst för barn är viktigt för oss

Att ge barn tillgång till professionell scenkonst av hög kvalitet ligger oss på Norrbottensmusiken varmt om hjärtat. Vi producerar varje år mellan 15 och 19 skolproduktioner för alla åldrar, från förskola till gymnasium, som åker ut till länets skolor på turné. Varje år når vi cirka 28 000 barn i skolorna i länet. Det är vi stolta över.

Vi är måna om att varje produktion är av hög kvalitet och ger något utöver själva föreställningen som en diskussionsstund eller ett möte med en musikstil som man inte kände till. Och förstås chansen till att se liveartister och musiker som står på scen oavsett om det är rap eller folkmusik. Det kan bli en upplevelse som berör eller upprör. Som väcker glädje eller sorg men också något som ger ett mervärde som direkt kopplas till målen i läroplanen.

varje år når vi cirka 28 000 barn i länets skolor

Norrbottensmusikens uppdrag för barn och unga är att se till att eleverna får möjlighet att ta del av kultur och vi ger dem möjligheten att själva skapa. I årets utbud har vi som vanligt flera produktioner där barnen aktivt deltar.

Från möten och diskussioner med medföljande lärare vet vi att våra föreställningar berör. Och då gäller det för lärarna att kunna bemöta frågorna som ställs och funderingarna som kommer, kanske flera månader efter man sett något på scen. Därför har vi tagit fram en lärarhandledning som kan vara bra att ha som hjälp före, under och efter en föreställning. Handledningen kan laddas hem från Norrbottensmusikens hemsida, norrbottensmusiken.se. Eller kontakta oss telefonledes eller via mail så postar vi den till dig.