Vill du turnera med oss?

Norrbottensmusiken söker lokala artister och grupper till vårt programutbud för barn och unga i länet 2024. Har du en produktion eller en idé – tveka inte, anmäl dig till Showcase 2023! Alla genrer är välkomna. Det är viktigt att den levande musiken har en framträdande roll och att produktionen är riktad mot publiken barn och unga. Ni som söker ska vara bosatta i eller ha anknytning till Norrbottens län.

Skicka in din anmälan redan idag till vår barn- och ungdomsproducent Johan Englundjohan.englund@norrbotten.se.
Sista anmälningsdag: Söndag 5 februari 2023

VÅRA ÅLDERSGRUPPER

Din produktion behöver inte vara anpassad för hela åldersspannet 3-18 år utan den kan istället vara anpassad till en eller flera åldersgrupper exempelvis enbart för åldrarna 3-5 år eller både 3-5 och 10-12 år.

Våra åldersgrupper är följande:

  • 3-5 år (förskola)
  • 6-9 år (lågstadiet)
  • 10-12 år (mellanstadiet)
  • 13-15 år (högstadiet)
  • 16-18 år (gymnasiet) 
OLIKA TYPER AV KONSERTFORMER

Våra barn- och ungdomsproduktioner visas till största delen i skolorna runt om i länet men i vissa fall förekommer även familjeföreställningar, se nedan för mer information. I anmälan behöver du inte ange vilken konsertform/-er som passar din produktion utan det blir aktuellt om produktionen blir uttagen till att medverka i kommande programutbud 2024. Dock kan det vara bra att känna till våra konsertformer och ha dem i bakhuvudet vid utformningen av din produktion.

Skolkonserter
Föreställningar som visas för barn och lärare på förskolor och skolor, vanligtvis under lektionstid.

Familjeföreställning
Familjeföreställningen är en offentlig konsert för barn och vuxna som oftast ges dagtid lördag-söndag.

KONTAKT

Efter att anmälningstiden för Showcase passerat återkopplar vi till er med mer information om hur Showcase-dagen genomförs. Har du frågor eller funderingar gällande din anmälan eller deltagande går det bra att kontakta vår barn- och ungdomsproducent Johan Englund, johan.englund@norrbotten.se, 0920-23 66 70.

Varmt välkommen med er anmälan!

EXEMPEL PÅ PRODUKTIONER SOM VARIT MED PÅ SHOWCASE TIDIGARE

Malake
I min blommiga ballong
Cris Gera - Fristadsmusiker
The Chickpeas Band
Musikhjältarna