Jaaaaa - vi är nominerade!

Den 10 oktober hyllar Sveriges Radio svensk jazz på Fasching i Stockholm genom att dela ut priser i sex kategorier på den årliga P2 Jazzkatten-galan. Nu är det klart vilka som har chans att bli P2 Jazzkatten-vinnare 2017 och nytt för i år är att publiken kan vara med och rösta fram vinnarna i hela fem kategorier - och vi är nominerade som Årets Grupp hurraaaa! Rösta på oss redan idag!

Läs mer och rösta här:

Walter Brolund, orkesterchef:

– Det är ju jättestort. Det är mig veterligt första gången en jazzorkester blir nominerad till priset. Hoppas verkligen att vi kan få alla våra supportrar, speciellt här i Norrbotten, att gå in och rösta på oss. Senast den 1 oktober ska man ha röstat.

 

Joakim Milder, konstnärlig ledare:

– Mycket glädjande att vi blir nominerade. Det var oväntat men högst välförtjänt. Vi ska glädja oss men inte nöja oss. Vi måste hela tiden visa att vi vill växa konstnärligt och att vi är intresserade av att möta nya lyssnare.

P2 Jazzkatten är Sveriges Radios årliga hyllning till svensk jazz. Priser delas ut i kategorierna Årets musiker, Årets nykomling, Årets kompositör, Årets grupp och Guldkatten – ett specialpris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser.

 Vinnarna röstas fram av både lyssnarna och Sveriges Radios jury och avslöjas på galan den 10 oktober. Då delas även Juryns specialpris ut till någon som gjort betydande insatser för svenskt jazzliv, ett pris som instiftades förra året. P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993.

 P2 Jazzkatten direktsänds i P2 inför publik på Fasching i Stockholm den 10 oktober kl. 19.00–22.00. Insläpp på Fasching från 18.00, fri entré. Programledare är musikern och sångerskan Miriam Aïda.

Under kvällen uruppför Josefine Lindstrand beställningsverket ”Mina drömmars stad” som hon specialskrivit för P2 i och med att hon blev Årets kompositör i fjol.

 P2 Jazzkatten är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Fasching och Stockholm Jazz Festival.