– Det ska bli kul att spela en roll med moderna normer

Elisabeth Leyser är mezzosopran och tog examen vid Operahögskolan i Stockholm 2019. Den professionella debuten ägde rum på NorrlandsOperan i rollen som Hans i Humperdincks Hans och Greta. Nu får vi lära känna henne i Piteå Kammaroperas uppsättning BLY, där hon spelar rollen som "Barn 2". 

Hur är det att sjunga rollen ”Barn 2”?

– Spännande och utmanande. Det ska bli kul att spela en roll med moderna normer.

Vad är unikt med den här operan jämfört med andra som du jobbat med?

– Librettot är skrivet på mitt modersmål vilket gör att dramat förankras djupare i mig. Jag får åka rullskridskor på scen och gjuta av mitt huvud i en silikonmask. Inte varje jobb som erbjuder det! Det kommer att bli något alldeles extra. Om man vill åskåda opera från ett modernt perspektiv ska man inte missa BLY! 

Jag får åka rullskridskor på scen och gjuta av mitt huvud i en silikonmask. Inte varje jobb som erbjuder det!

Hur kommer det sig att du blev operasångare?

– Det är en bred konstform och jag får spela teater sjunga dansa och jobba med kostym och mask vilket jag gillar. 

Mer om Elisabeth

Elisabeth Leyser är mezzosopran och tog examen vid Operahögskolan i Stockholm 2019. Under studietiden gjorde hon roller som Marcellina i Figaros bröllop, Orlovsky i Läderlappen och Romeo i Bellinis Capuleti e i Montecchi. Under praktiken på Kungliga Operan i Stockholm sjöng hon rollen som Kate Pinkerton i Puccinis Madame Butterfly. Den professionella debuten ägde rum på NorrlandsOperan i rollen som Hans i Humperdincks Hans och Greta, regisserad av Stina Ancker. Hon har bland annat erhållit Bayreuthstipendiet 2019 av Wagnersällskapet i Göteborg.