Vi söker en orkestertekniker med samordningsansvar!

Vill du bli en i vårt team på Norrbottensmusiken och ta chansen att utveckla vår verksamhet vidare tillsammans med grymma kollegor? Då ska du söka det här jobbet som orkestertekniker! 

Vi söker ...

... dig som har kompetens inom ljudteknik genom kandidatexamen eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper inom ljud, datorvana och B-körkort samt erfarenhet av turnerande scenkonstverksamhet och av scenkonstproduktioner.

Meriterande är om du har kunskaper inom ljus, C-körkort och kunskap om orkestermusik och partiturkännedom. Du är självgående, strukturerad, har helhetssyn och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Vi ser det som en merit om du har lätt för att samarbeta, har gott omdöme och har problemlösande förmåga.

Om Norrbottensmusiken

Norrbottensmusiken, är en länsmusikinstitution inom Region Norrbotten. Norrbottensmusikens uppdrag är att arbeta med professionell musikverksamhet i samverkan med institutioner, kommuner, skolor, föreningar med flera. Länets publik ska erbjudas en professionell, högkvalitativ scenkonst med en varierad repertoar för barn, unga och vuxna. Norrbottensmusiken har verksamhet i länets alla 14 kommuner och våra ensembler verkar regelbundet som ambassadörer för norrbottniskt och svenskt musikliv, såväl nationellt som internationellt. I Norrbottensmusiken ingår Norrbotten Big Band, Norrbotten NEO, Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera samt ungdomsensemblerna Norrbottens Ungdomssymfoniker, ungdomsstorbandet Arctic Youth Jazz Orchestra och vokalensemblen Arctic Light. Därutöver en omfattande verksamhet för barn och unga med bland annat förskole- och skolproduktioner.

Det här får du arbeta med!

Det nybildade tekniska teamet vid Norrbottensmusiken söker en orkestertekniker med samordningsansvar. Du blir en av tre i det tekniska teamet som får jobba övergripande över hela Norrbottensmusikens verksamhet men är i första hand kopplad till Piteåverksamheten där vi har ensemblerna Norrbotten NEO, Norrbottens Kammarorkester, Piteå Kammaropera, Norrbottens Ungdomssymfoniker och Arctic Light verksamma. Tillsammans med dina kollegor fördelar ni hela verksamhetens produktioner och planerar arbetstiden på bästa sätt för att jobba hållbart långsiktigt.

Till dina arbetsuppgifter hör att planera inför de produktioner som du har ansvar över såsom kontakt med arrangörer i länet och ev tonsättare samt musiker för att kunna planera för kommande produktioner. Du genomför logistiskt arbete och jobbar operativt med att ställa iordning orkestrarnas instrument, viss teknisk utrustning, stolar, notställ, noter med mera inför föreställningar och repetitioner samt turné. Arbetet sker i nära samarbete med våra musiker och dina kollegor i det tekniska teamet. Organisationen och dess arbetssätt innebär att alla kompetenser behöver samarbeta och stötta varandra vilket ställer krav på hög servicekänsla, prestigelöst agerande och förmåga att bidra till en positiv anda.

Då vi arbetar verksamhetsövergripande ser vi gärna att du är väl förtrogen med all scenteknik. Vidare ansvarar du för underhåll av den tekniska utrustningen. Ditt arbete kommer att påverkas av Norrbottensmusikens spelår. Detta innebär att det periodvis blir höga arbetstoppar vilket ställer krav på flexibilitet och prioritering.

Det här erbjuder vi dig:

- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa attraktiva livsmiljöer för regionens invånare
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner

Information om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80%. Arbetstid vardagar samt tjänstgöring vid turnéer kvällar/helger. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Läs mer om tjänsten och hur du skickar in din ansökan här!

Välkommen med din ansökan!