Klassiska konserter till kanonpris - teckna vårt abonnemang idag!

Pitebygdens Musikförbund i samarbete med Norrbottensmusiken och Studio Acusticum ger dig nu chansen att höra klassisk livemusik i ett abonnemang, en helt ny musikserie. Kom och njut av fyra konserter med Norrbottens Kammarorkester, två under våren och två på hösten, som gästas av spännande solister och dirigenter. 

Under 2019 ingår 4 konserter med Norrbottens Kammarorkester samt ! Vi bjuder på det mest klassiska verken genom tiderna i samtliga konserter – med en och annan samtida kompositör som en extra krydda. God pausfika och medlemskap i Pitebygdens musikförbund ingår också i detta förmånliga abonnemang.

Passa på att teckna dig för vårt nya abonnemang på ticketmaster.se eller via Studio Acusticum

Allt detta får du för 550 kronor (utöver konserterna)

  • 40% rabatt på biljetterna!
  • Fri garderob
  • Gratis fika i paus till dessa konserter
  • Abonnentgåva
  • Möjlighet att överlåta ditt abonnemang
  • Medlemskap i Pitebygdens Musikförbund


Om konserterna:


Vackra violinklassiker med inspiration från Kuba och Frankrike

Svensk-kurdiske Brusk Zanganeh är en mycket uppskattad violinist i Sverige som utomlands. Här får han glänsa i franske Camille Saint-Saens två vackraste stycken där kompositören tagit inspiration av bl a kubanska dansen habanera. Vi får också uppleva verk av Årets konstmusikpris-vinnare 2018 Britta Byström, en långsam vals av Franz Schreker och som grande finale: glädjefylld fransk musik av Francis Poulenc! Dirigent är Petter Sundkvist.

Älskat mästerverk - upplev Schuberts Oktett!

Här har Norrbottens Kammarorkesters konstnärlige rådgivare och cellist Elemér Lavotha ansträngt sig lite extra och satt ihop en alldeles ny ensemble för att göra Franz Schuberts musik rättvisa. Här får vi höra Sveriges främsta instrumentalister framföra ett mästerverk som skrevs för 195 år sedan - men lika älskat än idag. Schubert skrev denna blås- och stråkoktett då han ville överträffa sig själv. Det tackar vi för och njuter oss igenom alla sex satser!Prisbelönta cellisten Amalie Stalheim spelar Tjajkovskij och Mendelssohn

Möt en av Skandinaviens mest lovande cellister, norska Amalie Stalheim. I år tilldelades hon Kungl. Musikaliska Akademiens solistpris och hon är även Sveriges Radio P2:s artist under de två kommande åren. Här får vi höra henne spela (på cello anno 1687!) klassiker av Pjotr Tjajkovskij och Felix Mendelssohn men också ett nyare verk av mycket efterfrågade svenska tonsättaren Andrea Tarrodi som i november 2018 tilldelades Årets konstmusikpris. Dirigent är finske Okko Kamu som nu är tillbaka på beägran!

 

Klassiska hits från Europa

Vad sägs om en riktigt rörande stråkserenad av tjeckiske kompostiören Antonín Dvoràk, en wiener-klassiker av österrikiske Franz Schubert, dramatik med polska kompositören Grazyna Bacewics och vacker och vemodig romantik av svenske Kurt Atterberg? Allt detta fina får vi oss till livs när spelande ledaren och violinisten Ulf Wallin frontar kammarorkestern!