Vi söker en producent!

Är du vår nästa kollega? Vi söker en producen till vår verksamhet i Piteå!

Arbetsplats: Norrbottensmusiken Piteå

Referensnummer: 194511
Om arbetsplatsen
Norrbottensmusikens uppdrag från Region Norrbotten är att i samverkan med institutioner, kommuner, skolor, föreningar, enskilda och övriga aktörer i länet tillhandahålla professionell musikverksamhet i Norrbottens län. Länets publik ska erbjudas en högkvalitativ scenkonst med en varierad repertoar för barn, unga och vuxna. Norrbottensmusiken skall dessutom stödja och utveckla samarbetet med det fria musiklivet i länet. Länets kommuner och arrangörer är viktiga samarbetspartners för att nå ut till publik och brukare i Norrbotten. 
 
Verksamheten för barn och ungdom är omfattande. Skolföreställningar sprids till varje kommun och når ca 22 000 barn och unga per år. Tillväxten av unga musiker och sångare främjas genom de pedagogiska och konstnärliga verksamheterna: Norrbottens Ungdomssymfoniker, Arctic Youth Jazz Orchestra och vokalensemblen Arctic Light.
Utöver detta möter Norrbottensmusiken kompositionsstudenter och musikstuderande genom en rad olika samarbetsprojekt, så väl regionalt som nationellt.
Arbetsuppgifter
Till vår verksamhet i Piteå söker vi en producent för Norrbottens Kammarorkester (NKO), Piteå Kammaropera med Kyrkoopera (PKO) samt Norrbotten NEOs pedagogiska produktioner. Som producent ska du planera produktionerna utifrån givna ekonomiska och tidsmässiga ramar samt förhandla och skriva avtal med dirigenter, musiker och solister med mera. I tjänsten ingår också att turnélägga produktionerna för Norrbotten och angränsande län samt sälja in produktionerna till våra arrangörer. För PKO och NEO jobbar du i lag med ytterligare en producent.
Din bakgrund
Du är strukturerad och ansvarstagande
Du har musikerfarenhet genom studier eller arbete
Du har erfarenhet av scenkonst och musikdramatik
Du har erfarenhet från musikinstitutionell verksamhet
Du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Dessutom är kunskap om opera-, kammarmusik- och kammarorkesterrepertoar meriterande
Samt tidigare erfarenhet av att arbeta som producent är meriterande.
B-körkort är ett krav.
Anställningsfakta
Tjänsten är ett vikariat på 80% till den 15 augusti 2018 med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse.
 
Anställningsintervjuer kommer att ske den 2 mars.
Vill du veta mer?
Erik Enström, Musik- och orkesterchef, tfn: 0920-23 66 90 eller via mail: erik.enstrom@norrbotten.se
 
Fackliga företrädare
Veronica Markström, DIK, tfn: 0920-23 66 95 eller via mail: veronica.markstrom@norrbotten.se
 
 
Sista ansökningsdag 2018-02-25