NORRLANDSOPERANS SYMFONIORKESTER GÄSTSPELAR

En mycket spännande konsert ingår i årets klassiska abonnemang när Norrlandsoperans Symfoniorkester gästspelar i Kulturens hus i Luleå och i Studio Acusticum i Piteå.

Kanske kan man bäst beskriva det som att nytt möter gammalt, och västerländskt möter japanskt! En afton med mäktig musik och mycket skickliga musiker! Vad sägs om Mozarts underbara Pianokonsert nr 24 med solisten Claire Huangci från New York, ett purfärskt verk av Jan Sandström och musik av Toshio Hosokawa som aldrig spelats i Sverige förut? Storslaget, helt enkelt!

Konserten är en del av Musik i Norr-samarbetet.*

Kulturens hus, Luleå, lördag 10 februari, klockan 19:00, Stora salen
Acusticum, Piteå, söndag den 11 februari, kl 16:00, Stora salen

*Musik i Norr
Musikinstitutionerna i de fyra nordliga länen, det vill säga Norrbottensmusiken, Norrlandsoperan Västerbotten, Nordiska Kammarorkestern / Musik Västernorrland och Estrad Norr, Jämtland, genomför turnéutbyten av regionernas fasta ensembler.

Syftet med samarbetet är att gemensamt vidareutveckla och förvalta de positiva effekter som Kulturhuvudstad 2014 inneburit. Avsikten är också att nyttja varandras olika kompetenser för att därmed bevara god kvalitet och ett varierat utbud i våra fyra norrlandslän.

Tack vare Kulturrådets beviljade utvecklingsbidrag kan vår publik ta del av regelbundna utbyten mellan orkestrar, ensembler, musiker och artister.

Kära publik, vi önskar er alla välkomna in i den norrländska interregionala gemenskapen!