NORRLANDSOPERANS SYMFONIORKESTER & NORDISKA KAMMARORKESTERN GÄSTSPELAR

Stor orkestrering och stor musik bjuds det på när NorrlandsOperans Symfoniorkester och Nordiska Kammarorkestern gästspelar i Kulturens hus i Luleå. Gustav Mahlers femte symfoni framförs här i en maffig uppsättning med NorrlandsOperans Symfoniorkester tillsammans med Nordiska Kammarorkestern under ledning av chefsdirigent Elim Chan. Få orkesterverk kan som detta få taket att lyfta av såväl ödesmättat allvar som passionerad lust. Du får även uppleva det samtida stycket Ciel d’hiver, som betyder Vinterhimmel, av Kaija Saariaho.

Konserten är en del av Musik i Norr-samarbetet.*
Kulturens hus, Luleå, fredag 25 maj, klockan 19:00, Stora salen

*Musik i Norr
Musikinstitutionerna i de fyra nordliga länen, det vill säga Norrbottensmusiken, Norrlandsoperan Västerbotten, Nordiska Kammarorkestern / Musik Västernorrland och Estrad Norr, Jämtland, genomför turnéutbyten av regionernas fasta ensembler.

Syftet med samarbetet är att gemensamt vidareutveckla och förvalta de positiva effekter som Kulturhuvudstad 2014 inneburit. Avsikten är också att nyttja varandras olika kompetenser för att därmed bevara god kvalitet och ett varierat utbud i våra fyra norrlandslän.

Tack vare Kulturrådets beviljade utvecklingsbidrag kan vår publik ta del av regelbundna utbyten mellan orkestrar, ensembler, musiker och artister.

Kära publik, vi önskar er alla välkomna in i den norrländska interregionala gemenskapen!