Är du vår nya kollega? Nu söker vi en producent!

Producent till Barn- och unga och Norrbottens ungdomssymfoniker
Arbetsplats: Norrbottensmusiken Piteå eller Luleå enl. ök.
Referensnummer: 195931
Om arbetsplatsen
Norrbottensmusikens uppdrag från Region Norrbotten är att i samverkan med institutioner, kommuner, skolor, föreningar, enskilda och övriga aktörer i länet tillhandahålla professionell musikverksamhet i Norrbottens län. Länets publik ska erbjudas en högkvalitativ scenkonst med en varierad repertoar för barn, unga och vuxna. Norrbottensmusiken skall dessutom stödja och utveckla samarbetet med det fria musiklivet i länet. Länets kommuner och arrangörer är viktiga samarbetspartners för att nå ut till publik och brukare i Norrbotten. 
Verksamheten för barn och ungdom är omfattande. Skolföreställningar sprids till varje kommun och når ca 22 000 barn och unga per år. Tillväxten av unga musiker och sångare främjas genom de pedagogiska och konstnärliga verksamheterna: Norrbottens Ungdomssymfoniker, Arctic Youth Jazz Orchestra och vokalensemblen Arctic Light.
Utöver detta möter Norrbottensmusiken kompositionsstudenter och musikstuderande genom en rad olika samarbetsprojekt, så väl regionalt som nationellt.
Arbetsuppgifter
Vi söker nu en producent till Barn- och unga (BoU) och Norrbottens ungdomssymfoniker (NUS).
För Barn- och unga kommer du tillsammans med avdelningens andre producent att ansvara för att ta fram produktionsidéer, skriva kontrakt, göra turnéplanering, administrera resor och hotell för artisterna. Du är artisternas kontaktperson under deras turnéer i länet. Du har också kontakt med beställarna ute i länet och arbetet kräver en del resor i Norrbotten.
Som producent för Norrbottens ungdomssymfoniker kommer du att ansvara för planeringen och genomförandet av fyra lägerhelger per år. Du hanterar budget och budgetuppföljning och bokar resor och boenden. Du har också kontakt med orkesterns 70 ungdomar och tar hand om de planerings- och logistikska frågor som rör verksamheten.
Din bakgrund
Erfarenhet av kulturadministration, arbete med musik för barn och unga eller projektledning är meriterande
God datorvana och goda färdigheter i Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
B-körkort är ett krav.
 
Du ska kunna strukturera ditt arbete och arbeta självständigt men även ha helhetssyn ser till hela verksamhetens bästa. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna kommunicera på ett tydligt sätt.
Anställningsfakta
Tjänsten är tillsvidareanställning på 90%. Tillträde från 1 augusti 2018 eller enligt överenskommelse. Ansökan med CV och personligt brev skall vara oss tillhanda senast 31 maj 2018 . Intervjuer sker den 13 juni 2018.
 
Vill du veta mer?
Erik Enström, enhetschef (NUS),  tfn: 0920-23 66 90 eller via mail: erik.enstrom@norrbotten.se
Walter Brolund enhetschef (BoU), tfn: 0920 -23 66 71 eller via mail: walter.brolund@norrbotten.se  
Fackliga företrädare
Veronica Markström, DIK ,tfn: 0920-23 66 95 eller via mail: veronica.markstrom@norrbotten.se
Sista ansökningsdag 2018-05-31