Årets julklapp - musik som räcker ett helt år!

Vi fortsätter att paketera konsertupplevelser just för din skull så att du kan sätta guldkant på tillvaron under hela året 2020. Tillsammans med Kulturens hus i Luleå kan vi erbjuda dig klassisk livemusik till bästa pris med vårat musikabonnemang!

Klassiska serien 2020

Norrbottens Kammarorkester startar säsongen med pompa och ståt tillsammans med den enastående pianisten Mårten Landström. Vidare tar orkestern oss med på ett hejdundrande firande när de, tillsammans med Ruth Reinhardt och Andrej Power, uppmärksammar Beethovens 250-årsjubileum. Dessutom: en innerligt vacker konsertkväll när orkestern spelar Brahms magnifika orkesterserenad och en enastående Concertino för stråkar när de spelar musik av filmmusikkompositören Lille Bror Söderlundh.

Sex konserter ingår i Klassiska serien 2020.
Paketpris: 990 kr (ord. 1620 kr) Du sparar 630 kr!

Boka här!

Konserter som ingår i Klassiska serien 2020

Torsdag 13 februari, kl 19 i Stora salen

Pampig säsongsstart med franska förtecken
Solist: Mårten Landström, Piano
Dirigent: Paul Mägi
Det sparas inte på något denna pampiga säsongsstart! Mårten Landström är en enastående konsertpianist som spelar allt med lätthet, effektivitet, explosivitet och en fantastisk musikalitet. Den här gången bjuder han på den franske kompositören Maurice Ravels jazzdoftande pianokonsert.
Läs mer om konserten här


Torsdag 23 april, kl 19 i Stora salen

Romantiken flödar i vårsolen
Solist: Mårten Larsson, oboe
Dirigent: Magnus Ericsson
Ett glädjefyllt storverk att längta efter! Franz Schuberts Oktett i F-dur, op.166, framfört av några av landets mest exklusiva musiker. De är, precis som repertoaren, handplockade av kammarorkesterns konstnärlige rådgivare Elemér Lavotha. En intim konsert med varning för gåshud!
Läs mer om konserten här!


Lördag 9 maj, kl 19 i Stora salen

Gästspel: Norrlandsoperan
Solist och dirigent: Kolja Blacher, violin
Ett kärt återbesök av Norrlandsoperan! Med sig har de den internationellt kända violinisten Kolja Blacher som både solist och dirigent. Med storheter som Mendelssohn, Tchaikovsky och Beethoven på programmet blir det här ett gästspel att verkligen se fram emot!

Torsdag 10 september, kl 19 i Stora salen

Beethoven 250 år!
Solist: Andrej Power, violin Dirigent: Ruth Reinhardt
När Beethoven fyller 250 år firar orkestern med att spela en av hans absoluta pärlor – Violinkonsert. Andrej Power, konsertmästare i Kungliga Filharmonin, har fått hedersuppdraget att framföra det här vackra och pampiga verket som sägs ha haft ett enormt inflytande på hela konsertgenrens utveckling.
Läs mer om konserten här!


Torsdag 17 oktober, kl 19 i Stora salen

Gästspel: Uleåborgs symfoniorkester
Dirigent: Johannes Gustavsson
Den här kvällen bjuder på ett internationellt gästspel med anrika Uleåborgs symfoniorkester! Orkestern arbetar i detta nu med att ta fram ett program som vi är säkra på kommer falla många i smaken. Leder orkestern gör den erkänt duktiga dirigenten Johannes Gustavsson.


Torsdag 19 november, kl 19 i Stora salen

Brahms magnifika orkesterserenad
När Norrbottens Kammarorkester gör Brahms serenad som sista konsert för säsongen blir det en liten och nära konsertupplevelse med endast tio personer i orkestern. Vackert och innerligt – som en värmande brasa med varm choklad och vispgrädde till. Vad passar bättre i novembermörkret?
Läs mer om konserten här!