Norrbottensessions - se alla avsnitt här!

 När Covid-19 slog ner i världen som en bomb fick vi, som resten av världen, snabbt ställa om.  Kulturen blev viktigare än någonsin och när publiken sattes i karantän fick vi hitta nya sätt att mötas, vi fick helt enkelt skapa nya scener! Resultatet blev Norrbotten Sessions: kortare musikaliska vykort med tonsatta hälsningar från våra ensembler. 

Och så sant som det är sagt så kommer inget ont utan något gott. Idag kan vi erbjuda er fantastiska framträdanden och längre intervjuer med våra stjärnor till musiker! Plus några spännande gästspel. Under våren släppte vi en session i veckan både på vår Facebook och Youtube, och efter ett kortare sommarlov kommer vi fortsätta släppa sessions igen - med start i augusti! Tills dess har vi samlat alla här, mycket nöje!

 

Först ut var Norrbotten Big Bands egna Michal Tomaszczyk & Petter Olofsson med “Landscapes” - skriven av Michal själv.
 I det andra avsnittet fick vi möta musiker från Norrbottens Kammarorkester! Mattias Sandlund på cello och Robert Råberg på piano. Tillsammans framför de "Amar pelos dois" komponerad av Luisa Sobral.

 Som en del av vårt initiativ med #norrbottensessions har vi även haft äran att ta fram en digital konsert tillsammans med Norrbottensteatern och deras fantastiska Karin Paulin - speciellt framtagen för äldreomsorgen. I det här avsnittet delar vi en av låtarna från konserten med er, Olle Adolphsons magiska "Nu är det gott att leva"!

(Video kommer inom kort, kan tills dess ses här!)Sen var det dags för en riktig raritet! Med Norrbotten Big Bands pianister i karantän övertalade vi den inom konstmusiken välkände Petter Sundkvist att komma över genregränsen och spela på några låtar med Norrbotten Big Bands Dan Johansson och Petter Olofsson.

Inom Norrbottenmusikens väggar finns det så oerhört många härliga historier, våra sessions gav oss möjlighet att få dela dem med er! Här får ni inte bara höra kammarorkesterns Karl-Bertil Norlén spela utan även bekanta er med mannen som spelat med kammarorkestern sen dag ett! 

Sen blev det ett kärt återseende med Norrbotten Big Bands Petter Grinchen Olofsson kontrabas och Michał Tomaszczyk på trombon när de tillsammans framför Horace Silvers magiska "May-Reh"

Så som ett litet plåster på såren, för ett inställt framträdande under Festspelen i Piteå, samlade vi ihop några av medlemmarna från kammarorkestern och Björn Gäfvert i Immanuelskyrkan för att spela in Carl Philipp Emanuel Bach orgelkonsert i Ess-dur (h.466)

(Video kommer inom kort, kan tills dess ses här!)När snön fortfarande låg på marken efterlyste vi frågor till storbandet i sociala medier. Vi blev helt golvade av responsen (läs mängden frågor som trillade in, wow!) att vi beslöt oss för att slå oss ner med delar av storbandet, nu när de för en gångs skull var hemma, och spela in svaren! 30 minuter mys och skratt utlovas!

Sist ut innan sommarlovet var Nino Bisori, violinist i kammarorkester, som tillsammans med Robert Råberg och Mattias Sandlund framför "Kleine Palette" - och höra honom berätta om varför just det verket ligger honom extra nära hjärtat.


(Video kommer inom kort, kan tills dess ses här!)

 Följ oss på Facebook för att inte missa en enda session!