Dags för frossor!

Nu kan vi äntligen berätta att projektet Swedish Wind Power under 2024 kommer att presentera hela tre instrumentfrossor! 

Instrumentfrossorna sätter blåsinstrumenten i fokus och fungerar som en smältdegel för alla som spelar ett visst instrument eller genre inom blåsmusiken. Stor gemenskap inspirerar till vidareutveckling och de musikaliska mötena leder till kraft och lust att fortsätta spela och undervisa. Konceptet är att under en helg helt fokusera på ett blåsinstrument eller genre med workshops, seminarier, konserter och masterclasses. Instrumentfrossorna är ett hjälpmedel för lärare, elever, amatörer och professionella att satsa och vidareutvecklas på sitt instrument. Dessutom är det grymt kul!

Dessa tre frossor kommer att genomföras nästa år

  • HORNFROSSA i Karlskrona tillsammans med Marinens Musikkår och Musik i Blekinge, 27-28 januari 2024.
  • KLARINETTFROSSA i Stockholm tillsammans med Blåsarsymfonikerna, 26-28 januari 2024.
  • STORBANDSFROSSA i Luleå tillsammans med Norrbotten Big Band, 23-24 mars 2024.

Anmälan till frossorna öppnar upp den 28 augusti 2023, och då kommer också mer information om medverkande, konserter, workshops m.m. Men skissa redan nu in datumen i din kalender.

Frossorna genomförs inom ramen för pilotprojektet Swedish Wind Power som drivs av Norrbottensmusiken, Blåsarsymfonikerna samt Musik i Syd.