Vi söker en kulturskolesamordnare

Tjänsten som kulturskolesamordnare finansieras av Region Norrbotten och Norrbottens kulturskolor tillsammans. Uppdragsgivarna för tjänsten representeras av en styrgrupp bestående av representanter från Region Norrbotten, Norrbottens kulturskoleråd, Norrbottensmusiken, Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet samt Norrbottens bildningsförbund. Arbetsgivare och tjänstplacering för dig blir Norrbottensmusiken.

Vi söker ...

... dig som har akademisk utbildning inom kulturområdet eller annan relevant högskoleutbildning, gärna lärarexamen. Du har kunskaper om barn och ungas kulturutövande med insikt i hela fältet av uppdragsgivare och verksamheter. Du har erfarenhet av administrera och driva utvecklings- och projektarbete riktat mot barn och unga.

Det är meriterande om du har magisterutbildning eller högre inom pedagogiskt arbete. Du har kunskap kring kulturskoleverksamhet samt att söka utvecklingsbidrag för kulturskola. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskning samt arbete med barn och ungas inflytande och delaktighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är självständig och strukturerad då du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har god samarbetsförmåga då du värderar och ser nyttan av samarbete med andra. Som person är du relationsskapande då du skapar kontakter och underhåller relationer.

Det här får du arbeta med

Dina arbetsuppgifter är bland annat

  • att samordna och sammankalla Norrbottens kulturskoleråd, en ideell förening som består av alla kulturskolor i länet.  Du har ansvar för budget och fakturering i regionala kulturskoleprojekt som drivs ihop med Norrbottens kulturskoleråd.
  • att söka bidrag, arbeta med fortbildningsfrågor, och ansvara för hemsida och sociala medier.

Nätverka och hålla dialog med olika kommuner och kulturaktörer inom området, samt sprida kunskap och kontakt mellan till exempel regionens och kommunernas verksamheter.

Ungas delaktighet, ett fokus på breddat deltagande, och att utveckla ett systematiskt kvalitetsarbete kring ungas kulturutövande är andra områden i tjänsten. Du kommer även att driva ett utvecklingsarbete tillsammans med länets aktörer för att prova nya arbetssätt, däribland digitala verktyg och fjärrundervisning, för att möta framtidens utmaningar.

Det här erbjuder vi dig

Information om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat mellan 2024-01-01 till 2024-12-31 på dagtid samt heltid. 
Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

ansökan

Läs mer om tjänsten och ansökan här!

Välkommen med din ansökan!