Projektledare till Norrbottensmusiken

Vill du ta dig an utmaningen som Norrbottensmusikens internationella projektledare? Här får du arbeta med Norrbottensmusikens största projekt som får musiken att cirkulera över landsgränserna i norra Skandinavien. Du får inte missa den här chansen!

Norrbottensmusiken, tillsammans med NorrlandsOperan, Uleåborgs Stad, Novia i Jakobstad, Scene Nord i Tromsö, Musik i Nordland och Nordnorsk Jazzcenter, driver det treåriga Interreg Aurora/EU-projektet Arctic Music Circles som skapar möjligheter för att ytterligare stärka musiksamarbetet i norra Sverige, Finland och Norge. Projektet ska skapa möjligheter till utbyten och nätverksbyggande både för Norrbottensmusikens ordinarie verksamhet, frilansande musiker och arrangörer från Norr- och Västerbotten, i samarbete med partners och musikorganisationer i Nordnorge och Finland.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du ska ha kunskaper inom budgetering och ekonomisk uppföljning samt goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift och inneha B-körkort. Vi ser det som en merit om du har arbetat med stora projekt med många samverkanspartners.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, som ansvarig projektledare krävs att du är självgående och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är lyhörd och kan anpassa dig till andra. Du arbetar resultatorienterat, tar initiativ och sätter i gång aktiviteter för att uppnå mål samt har ett medvetet mål- och resultattänk. Vidare är du ekonomiskt medveten, fokuserar på kvalitet och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Det här får du arbeta med

Vi letar efter en prestigelös, kommunikativ och resultatinriktad projektledare som vill jobba med att stärka våra nordiska samarbeten och nätverk. I ditt uppdrag ansvarar du för EU/Interreg projektet Arctic Music Circles/Arctic Pulse, där Norrbottensmusiken är huvudägare (Lead Partner), projektet pågår till hösten 2026. Du kommer leda ett gemensamt team med projektkoordinatorer från Sverige, Norge och Finland, samt leda projektets styrgrupp bestående av företrädare för organisationerna Scene Nord, Musikk i Nordland, Nordnorsk jazzsenter, Norrbottensmusiken, NorrlandsOperan, Uleåborgs stad, Oulu2026 och Novia i Jakobstad.

I tjänsten ingår att utveckla och planera musikproduktioner, styra grupprocesser, koordinera projektpersonal på plats och på distans – som vår internationella projektledare är du en möjliggörare för musiksamarbeten över landsgränserna. Du kommer att producera event och turnéproduktioner av olika karaktär, tillsammans med lokala och nordiska partners. Eventen kan vara alltifrån konsert till konferens, expon, workhops och ibland festivaler. Projektets aktiviteter kan också innehålla stor variation av olika genrer, att arrangera produktioner där samiska musiker och musiker från minoriteter inom Interreg Auroras projektområde ingår och är också en viktig del av projektet.

Norrbottensmusiken ingår i Kulturenheten vid Avdelningen för regional utveckling inom Region Norrbotten och har till uppdrag att ansvara för länets professionella musikverksamhet. Vi är en organisation med en stark passion för musik och vi är stolta över att ha ansvaret för att ge Norrbottens län scenkonst av hög kvalitet med varierad repertoar för barn, unga och vuxna.

Förutom de egna ensemblerna Norrbotten Big Band, Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera samarbetar Norrbottensmusiken varje år med ett stort antal frilansande musiker och grupper för att kunna erbjuda våra arrangörer och samarbetspartners ett så rikt och varierat utbud som möjligt. Under 2024 påbörjar vi även arbetet med en ny permanent verksamhet, Norrbotten World, som ska stärka och utveckla musiken för nationella minoriteter och urfolket samer inom en ny konstnärlig världsmusikprofil. Genom våra 450 konserter som vi genomför möter vi ca 28 000 barn och unga och ca 38 000 vuxna varje år.

Vi tror att musiken kan vara en stark katalysator för tillväxt och utveckling i samhället och speciellt hos barn och unga varför vi fokuserar stora delar av vår verksamhet mot just den målgruppen. Vi genomför 250 konserter varje år riktade mot barn och unga och driver framgångsrika pedagogiska plantskoleverksamheter som Norrbottens Ungdomssymfoniker, Arctic Youth Jazz Orchestra och vokalensemblen Arctic Light.

Det här erbjuder vi dig

Information om tjänsten

Vi erbjuder ett vikariat på heltid med start 2024-08-01 till och med hösten 2025 med chans till förlängning. Arbetstiden är förlagd dagtid, där kväll- och helgarbete kan förekomma när verksamheten kräver det. Tillträde 2024-08-01, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan! Klicka här!

Kontakt

Annelii Backman, länsmusikchef, 0920-23 66 60, 

Fackliga representanter
Veronica Markström, DIK, 076-107 68 73, veronica.markstrom@norrbotten.se